Platform over beton en staal in de bouw
Tijd is de nieuwe rijkdom

Tijd is de nieuwe rijkdom

Voor bedrijven in de staalbouwsector die projectmatig werken, draait alles om het aspect tijd. Tijd kun je niet kopen, maar wel efficiënter benutten. Liemar levert een software-oplossing voor staalconstructiebedrijven om het aspect tijd beter te beheersen. Daarin is een cruciale rol weggelegd voor de planningsmodule, want tijd is capaciteit. Jan van Hapert van Liemar legt uit hoe staalconstructiebedrijven maximaal ‘in control’ kunnen zijn.

Liemar steel_tauxme_expo_madrid1 kopiëren

Tijdig inkopen doen, op tijd leveren, monteren, het zijn allemaal milestones in het projectmanagement, begint Van Hapert. “Een optimale projectbeheersing is dan ook van levensbelang in een dynamische en veeleisende markt. Met onze software kunnen staalconstructiebedrijven projecten niet alleen beter en efficiënter plannen, maar hebben zij direct ook een totaaloverzicht per project, per onderdeel en zelfs per persoon per dag. Ons systeem zorgt ervoor dat bedrijven in feite meer tijd krijgen omdat processen beter op elkaar worden afgestemd. En daarin zijn wij absoluut uniek in de markt.”

Helikopterview
De software van Liemar gaat echter nog een stap verder. Van Hapert: “We hebben vier statistieken in onze Business Intelligence-module volledig uitgewerkt, zodat klanten inzicht krijgen aan welke knoppen ze moeten draaien om de kosten/baten in de hand te houden. Maar ook om bijvoorbeeld een betere liquiditeit te garanderen of meer marge te kunnen maken op een project.” Van Hapert wil niet zeggen welke statistieken dat dan zijn, maar wil deze graag toelichten tijdens een persoonlijk gesprek. “Met onze oplossing hebben bedrijven volledig zicht op de bedrijfsvoering en de verschillende projecten die lopen. Alle informatie wordt getoond in overzichtelijke dashboards, zodat elk moment is te zien hoe bijvoorbeeld het bedrijf ervoor staat, wat de resultaten zijn van de projecten en welke onderhandse werkzaamheden open staan. Belangrijke beheersaspecten voor staalconstructiebedrijven.”

Liemar steel_urssa_observatory1 kopiëren

Marktleider
Liemar werkt met een compact team van slechts zeven specialisten op het gebied van Lean- en Scrumtechnieken en ICT, maar is wel marktleider in het aantal licenties/gebruikers bij grote staalbouwbedrijven. “Onze software is geschikt voor bedrijven vanaf pakweg dertig medewerkers, want dan wordt projectbeheersing pas écht belangrijk”, zegt Van Hapert. “De software draait op de eigen server bij bedrijven, maar kan eventueel ook voor 100% in de cloud. We zien langzaam een verschuiving optreden, waarbij bedrijven het beheer van de ICT-omgeving uitbesteden. Een verschuiving naar de cloud is dan een logisch gevolg. Voor onze software is het om het even. De softwarearchitectuur is bovendien zodanig geconstrueerd dat er geen snelheidsverlies optreedt als gebruik wordt gemaakt van eventueel verouderde apparatuur.”

Liemar Planning beeldscherm afbeelding kopiëren

De softwareoplossing van Liemar is modulair opgebouwd en omvat alle modules die een staalconstructiebedrijf nodig heeft. Dat gaat van calculatie- en offertebeheer tot projectbeheersing, werkvoorbereiding en machineaansturing. “We zijn de enige leverancier met een 2-wegcommunicatie naar en van machines. Als een product gereed is, wordt dat teruggekoppeld naar de ERP-oplossing. Eveneens uniek is de 3-laagse planningsmethodiek in één module, bestaande uit projectplanning, productplanning en planning per persoon per dag. Tot slot bieden we modules voor materieel- en gereedschapsbeheer, inkoop/verkoop en documentbeheer. Kortom, een omvangrijk en compleet pakket voor een optimale projectbeheersing.”  

Tekst | Roel van Gils  Beeld | Liemar

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details