Platform over beton en staal in de bouw
Topprestaties in (systeem)funderingen
Van Berlo is gespecialiseerd in het prefabriceren van onder andere funderingsbalken, dock- en laadkuilconstructies.

Topprestaties in (systeem)funderingen

Sinds de oprichting in 1979 is Van Berlo uitgegroeid tot een absolute marktleider in het realiseren van industriële en supervlakke betonvloeren. De expert in bedrijfsvloeren is daarnaast gespecialiseerd in funderingstechnieken en het prefabriceren van onder andere funderingsbalken, dock- en laadkuilconstructies. Met name die combinatie maakt dat er vaak interessante besparingen gerealiseerd kunnen worden. Onder meer het nieuwe XXL-distributiecentrum in Echt-Susteren en de nieuwe plant van DHL in Wijchen zijn daar het ‘levende’ bewijs van.

Sinds de oprichting in 1979 is Van Berlo uitgegroeid tot een absolute marktleider in het realiseren van industriële en supervlakke betonvloeren.

Mini Vibropalen

Met de divisie Funderingstechnieken produceert Van Berlo jaarlijks ruim 200.000 stuks Mini Vibropalen. “Het zijn in de grond gevormde palen waarmee we de planning van onze opdrachtgevers vaak een positieve boost kunnen geven”, zegt Glenn Verhoef, commercieel directeur bij Van Berlo. “We kunnen namelijk in korte tijd een grote hoeveelheid palen produceren. Normaliter calculeren we met 250 palen per dag per machine (heistelling), maar op het project van DHL in Wijchen hebben we in 2017 een absoluut record gevestigd. Hier hebben we op één dag maar liefst 1.059 palen van gemiddeld 7,71 meter lengte geproduceerd met één machine. Met recht een topprestatie. Het voordeel van deze techniek ten opzichte van bijvoorbeeld het toepassen van een prefab funderingspaal is dat we snel kunnen starten, in verhouding veel meer meters kunnen maken en dat het geheel binnen twee weken al belast kan worden.”

Ondanks dat Van Berlo veel beton verwerkt, zet het familiebedrijf in op duurzaamheid en circulariteit.

Systeemfunderingen

De divisie Van Berlo Systeemfunderingen is inmiddels ook aardig op stoom. Verhoef: “Met een kleine 20 medewerkers storten we jaarlijks in onze fabriek ongeveer 5.500 m3 beton. We produceren hier onder meer prefab funderingsbalken en poeren, dock- en laadkuilconstructies voor logistieke hallen. Het gaat om een serieuze jaarproductie van circa 660 T-stukken voor de dockconstructie en maar liefst 29 kilometer aan prefab funderingsbalken. Het voordeel is dat we deze producten onder geconditioneerde omstandigheden in de fabriek produceren. Daarna is het een kwestie van stellen op locatie en afvullen met beton. Ruim 30 medewerkers zijn continu op locatie bezig met het stellen en afstorten van prefab elementen. Op die manier realiseren we ruim 45 projecten per jaar, waaronder DC Dokvast in Echt-Susteren. De grootste prestatie die we hier als team hebben geleverd, is dat we voor dit distributiecentrum van ruim 100.000 m2 in slechts vijf weken (!) tijd de complete fundering, dock- en laadkuilconstructies en laadkuilvloeren hebben gerealiseerd. Zo hebben we voor aannemer Heembouw een tijdswinst geboekt van minstens een week of zeven door de fundering prefab uit te voeren.”

Met de divisie Funderingstechnieken produceert Van Berlo jaarlijks ruim 200.000 stuks Mini Vibropalen.

Duurzaamheid en circulariteit

Ondanks dat Van Berlo veel beton verwerkt, zet het familiebedrijf in op duurzaamheid en circulariteit. “Producten die we op vrijdagmiddag storten, maken we uit een betonmengsel met minder cement: low impact beton. Deze elementen worden namelijk pas op maandagochtend uit de mallen gehaald en hebben dus langer de tijd om uit te harden dan producten die we doordeweeks storten”, legt Verhoef uit. “Onze betonfabriek is bovendien afgelopen maand KOMO gecertificeerd en we doen volop proeven met gerecycled en circulair beton. Zo verwerken we nu al betongranulaat in beton voor de Mini Vibropalen en in onze (systeem)funderingen. Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuw type betonmengsel in ons eigen lab met het oog op duurzame en scheurvrije vloeren.” Wordt dus vervolgd!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details