Platform over beton en staal in de bouw
Behandeling & Bescherming

Totaalpakket in betonrenovatie

Voor betonreparatie, restauratie en specialistisch onderhoud van onder meer civiele kunstwerken, bruggen, tunnels, gevels en wegdekken klop je altijd met succes aan bij Hegeman Bouw Civiel.

Foto 3 – Hegeman kopiëren
Brug Oranjelaan in Beek en Donk. Het vervangen van de slijtlaag op het stalen brugdek en het herstellen van de betonnen schampkanten is in een zeer kort tijdsbestek uitgevoerd. Daardoor kon de brug weer snel in gebruik worden genomen.

Tekst | Chris Elbers

Beeld | Hegeman Bouw Civiel

11 maart 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Als onderdeel van Hegeman Bouw Partners zet het erkende betonrenovatiebedrijf uit Nijmegen in op de volledige ontzorging van de opdrachtgever. Gedurende het gehele proces, van vooropname tot en met oplevering.

Brug Salesdreef bij Terheijden. Gehele conservering vervangen inclusief verwijderen van chroom-6, herstellen van het beton van de gehele betonconstructie en aanbrengen van nieuwe slijtlaag op de betonnen schampkanten.

Wie de ervaring, expertise en veelzijdigheid van Hegeman Bouw Civiel wil ontdekken, doet er goed aan een bezoek te brengen aan de website van het moederbedrijf. Onder de button ‘Civiel’ zijn hier de kwaliteiten van Hegeman Bouw Civiel in woord en beeld vermeld. Opvallend is niet alleen de variatie van de uitgevoerde renovatiewerken, ook wordt meteen duidelijk dat de onderneming door geheel Nederland actief is. Hans van Sommeren, bedrijfsleider van Hegeman Bouw Civiel, vertelt: “Onze renovatie-expertise is zeer breed en dat zie je terug in zowel de soorten projecten als de opdrachtgevers. We zijn met ons betonherstelwerk actief in de civiele hoek, maar ook binnen de industriële en utiliteitssector. Daarnaast verzorgen we conserveringen, oppervlaktebehandelingen en verwijderen en voorkomen we graffiti. Ook op deze terreinen beschikken we over de kennis en kunde om klanten optimaal te servicen.”

Certificaten

Het verhelpen van esthetische, technische en constructieve betonschades is en blijft echter de kernactiviteit van Hegeman Bouw Civiel. Door de jaren deed het bedrijf de nodige ervaring op in het veld. Dat heeft flink wat kennis opgeleverd om de eerste stadia van betonschade op te kunnen sporen en de meest ernstige vormen aan te kunnen pakken. Werkzaamheden die steevast worden gevolgd door het aanbrengen van een hoogwaardige bescherming, zodat het behandelde oppervlak er weer jaren tegen kan. “We voeren de betonreparaties uit onder de KOMO procescertificaten BRL3201 deel 1, het technisch versterken en beschermen van beton, en BRL3201 deel 2, het constructief repareren en versterken van beton”, aldus Van Sommeren. “Daardoor kunnen we voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen van onze opdrachtgevers.”

Tunnelbak, onderdoorgang bij Haps. Vervangen van de slijtlaag van de onderdoorgang en verhelpen van de lekkende voegen in de vloeren middels specialistische injectiewerkzaamheden.

Beschermlagen

Die eisen kunnen ook betrekking hebben op het restaureren en conserveren van historische panden, stadsmuren en andere monumentale objecten. Want op dat vlak wordt Hegeman Bouw Civiel eveneens met regelmaat om een passende oplossing gevraagd. Dat gebeurt ook wanneer onder meer wegdekken en (industriële) bedrijfsvloeren van een hoogwaardige beschermlaag moeten worden voorzien. “In het geval van snelwegen praat je dan over een slijtlaag, een kunststof laag die met gebroken steenslag op een bestaande asfaltverharding wordt aangebracht”, legt Van Sommeren uit. “Het doel daarvan is scheurtjes en oneffenheden te dichten, zodat het asfalt perfect beschermd is tegen weersinvloeden en ultraviolette straling. Een soortgelijk principe passen we toe rondom de conservering van bedrijfsvloeren en industriële vloeren. In deze gevallen is het vooral zaak om de vloeren te egaliseren en te voorzien van een duurzame antisliplaag.”   

Staalconservering

De conservering van stalen componenten en objecten is één van de specialismen van Hegeman Bouw Civiel. Recent ontdeed het bedrijf samen met partner Van Doorn de stalen elementen van een brug tussen de Bergen en de Salesdreef bij Terheijden van chroom-6. Daarnaast werden de betonnen brugdelen hersteld en geconserveerd.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details