Platform over beton en staal in de bouw
Trendsetters in de (beton)bouw
Relatief nieuw in het assortiment van Hakron zijn de KOMO-gecertificeerde ISOPRO-koudebrugonderbrekingen van de Duitse producent H-BAU.

Trendsetters in de (beton)bouw

Al veertig jaar geldt Hakron in Nederland als de referentie in het leveren van toebehoren voor betonconstructies, bekistingen en de woningbouw. Met een uitgekiend assortiment, deskundig advies en een eigen engineeringsafdeling is Hakron veel meer dan alleen een handelsonderneming. Alexander Zalm, engineer bij Hakron Nederland, zet een aantal interessante productcategorieën in de spotlights.

De Hakron Groep bestaat uit vier werkmaatschappijen: Hakron, Certacon, Hakron-Terwa en Innofix. “Met Hakron richten we ons vooral op de natte bouw en woningbouw. Hakron-Terwa levert toebehoren voor de prefab industrie, terwijl Certacon zich richt op constructieve ondersteuning zoals lateien, geveldragers en metselwerkondersteuning”, verduidelijkt Zalm. “Met Hakron leveren we dus in feite alles wat op, aan, vast of in de beton zit. Alles behalve het beton zelf en het wapeningsstaal.”

Al veertig jaar geldt Hakron in Nederland als de referentie in het leveren van toebehoren voor betonconstructies, bekistingen en de woningbouw.

Koudebrugonderbreking

Relatief nieuw in het assortiment van Hakron zijn de KOMO-gecertificeerde ISOPRO-koudebrugonderbrekingen van de Duitse producent H-BAU. “Met dit concept kan een constructieve verbinding tussen betonnen constructiedelen gerealiseerd worden, zonder dat dit leidt tot een thermische brug. Het concept wordt veel toegepast bij uitkragende delen zoals balkonplaten, galerijen, borstweringen, wanden en vloerranden. Maar ISOPRO leent zich ook uitstekend voor het thermisch onderbreken van staal-betonaansluitingen, waarbij een staalconstructie achteraf koudebrugvrij aan een casco gemonteerd kan worden. ISOPRO voldoet aan brandwerendheidsklasse R90 en/of REI120. Omdat het concept modulair wordt opgebouwd kunnen we zeer korte levertijden hanteren van enkele werkweken, ook voor de ‘specials’. Dat is echt uniek. Wij verzorgen de engineering in eigen huis met ondersteuning vanuit de producent, H-BAU.”

Kolom- en wandschoenen

Een andere productcategorie die Zalm graag voor het voetlicht wil brengen, zijn de kolom- en wandschoenen van de Finse producent RSTEEL®. “We leveren een compleet gamma in oplopende belastingklassen. Groot voordeel van deze producten is dat je heel eenvoudig en schoorvrij betonelementen kunt plaatsen. Er zijn geen stempels meer nodig. Daarnaast passen deze producten uitstekend in de circulaire gedachte. In theorie kun je aan het einde van de levensduur of als een bouwwerk verplaatst wordt, de kolommen en wanden losschroeven. Het blijft een boutverbinding. Dat maakt het tot een interessante productgroep. We merken dan ook een toenemende vraag naar deze producten. Als Hakron leveren we zowel de kolom- en wandschoenen, de ankerbouten als de berekening, met wederom eventueel ondersteuning vanuit de producent.”

Een trap of bordes ‘onzichtbaar’ verbinden met een betonconstructie? Het kan met de TSS-units van de Noorse producent Invisible Connections.

TSS-units

Een trap of bordes ‘onzichtbaar’ verbinden met een betonconstructie? Het kan met de TSS-units van de Noorse producent Invisible Connections. “Deze verborgen bordesoplegging voorkomt het aanbrengen van een doorgaans minder fraaie hoeklijn. De units worden in het bordes ingestort. Het betreft een koker-in-koker-concept, waarbij de binnenste koker voor de verbinding zorgt door deze in een sparing te schuiven. Vervolgens is het een kwestie van het plaatsen van een schuimband en aangieten met een krimparme mortel om de verbinding brandwerend te maken. Het resulteert in een esthetisch zeer fraaie en starre verbinding.”

“Bovenstaande is slechts een greep uit ons omvangrijke en unieke productgamma”, verzekert Zalm. “Als totaalleverancier kunnen we onze klanten volledig ontzorgen. Niet alleen met de ‘specials’ maar ook met reguliere producten zoals ankers, kitten en ga zo maar door. Ook deelleveringen vormen geen enkel probleem. In principe komen we twee keer per week door heel Nederland met onze eigen logistieke tak.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details