Platform over beton en staal in de bouw
Trouwe partner biedt maatwerkoplossingen in de bouwchemie
Onderzoek toont aan dat 50 % van het gerepareerde beton, binnen een tijdspanne van 5 tot 10 jaar na de reparatie opnieuw tekenen van schade vertoont. Daarom is duurzaam betonherstel van groot belang!

Trouwe partner biedt maatwerkoplossingen in de bouwchemie

Daar waar complexiteit meer regel dan uitzondering is

Master Builders Solutions profileert zich als een trouwe partner die alle expertise samenbrengt om chemische oplossingen te creëren voor nieuwbouw, onderhoud, herstel en renovaties van constructies. “We bieden oplossingen voor alle moeilijke, technisch veeleisende en hoogwaardige toepassingen op het gebied van betonreparatie en -bescherming, waterdichting en flooring.” Aan het woord is Steven Van den Wyngaert, productmanager bij Master Builders Solutions.

Master Builder Solutions denkt in verschillende fasen na over een duurzame en beredeneerde reparatie van beton.

Maatwerk

Als wereldwijd handelsmerk bouwt Master Builders Solutions voort op de kennis en ervaring die het bedrijf de afgelopen eeuw in de bouwsector heeft opgedaan. De unieke aanpak kenmerkt zich door maatwerk. “We combineren producten uit ons ruime assortiment aan bouwchemie en putten daarbij uit onze jarenlange expertise in de bouwwereld, om zo aan specifieke eisen te voldoen. Als trouwe partner bieden wij onze klanten een totaaloplossing voor complexe problemen waar de technische performantie van producten van cruciaal belang is.” De klanten van Master Builders Solutions bevinden zich in diverse segmenten, maar toch hoofdzakelijk waar complexiteit meer regel dan uitzondering is. Denk bijvoorbeeld aan infrastructuurwerken (kunstwerken, wegenwerken) on- en offshore windturbines, de chemische industrie, enzovoort.

De degradatie van beton (hier bij de oude kolenmijnen in Waterschei) kan gevaarlijk zijn voor de stabiliteit van een gebouw.

Duurzaam betonherstel

“Nog te vaak wordt er gefocust op herstel van de visuele schade”, constateert Van den Wyngaert. “Terwijl een goed ontwerp van een reparatieoplossing daarnaast ook rekening houdt met bijkomende bescherming van beton en wapening. Daarbij moet de bescherming in eerste plaats in functie van de omgevingscondities zijn.” Master Builder Solutions ontwikkelde daarom een Life Cycle Cost model, dat op basis van projectinformatie en producteigenschappen een kostvergelijk maakt tussen reparatie én bescherming, ten opzichte van alleen reparatie. “Uit dit rapport blijkt dat elke euro, geïnvesteerd in bescherming, maar liefst 3 tot 5 euro zal besparen in terugkerende reparatiekosten en dat een gepaste bescherming gemiddeld drie reparatiecycli elimineert binnen de levensduur van de structuur.” Duurzaamheid staat bij Master Builders Solutions gelijk aan de levensduur van het product. “Voor het verlengen van die levensduur moet de blootliggende bewapening worden behandeld met een corrosiebescherming, waarna het beton hersteld kan worden met reparatiemortels. Tot slot moet een gepast beschermingssysteem worden aangebracht. Onze producten worden zo performant mogelijk ontwikkeld met het oog op een zo lang mogelijke levensduur. Iedere uitgestelde reparatiecyclus is daarmee ook winst voor het milieu.”

Het wereldwijde handelsmerk Master Builders Solutions brengt alles expertise samen om chemische oplossingen te creëren voor nieuwbouw, onderhoud, herstel en renovatie van constructies.

Certificatie, veiligheid en ondersteuning

Volgens Van den Wyngaert zijn er bij de keuze van de materialen drie elementen cruciaal. “Certificatie, veiligheid en ondersteuning. CE-markering volgens EN 1504 moet het uitgangspunt zijn van de keuze van materialen”, vindt hij. “Verder moeten we niet alleen kijken naar materiaal met de hoogste druksterkte, de beste hechting of de beste waterdichtheid, -want als ze aan de certificatie eisen voor de toepassing voldoen, is dat in principe voldoende-, maar kijken we ook naar andere factoren die een grote impact op de duurzaamheid en investeringskosten hebben. Denk hierbij aan gebruiksgemak en hoe efficiënt het materiaal aangebracht kan worden door de applicateurs. Daarbij speelt de veiligheid voor mens en milieu ook een steeds grotere rol”, volgens Van den Wyngaert. “Derde en laatste aandachtspunt, maar zeker niet onbelangrijk bij de materiaalselectie, is de leverancier zelf. Kan deze technische ondersteuning geven? Welke garanties worden er geboden, hoe is de service? Allemaal punten die een belangrijk verschil kunnen maken in het realiseren van een duurzaam betonherstel.”

Consultancy

“Wij blijven onze oplossingen in de bouwchemie voortdurend perfectioneren”, zegt Van den Wyngaert. “Dat doen we graag in samenspraak met onze opdrachtgevers. Eigenlijk zijn we meer consultants dan alleen ontwikkelaar en leverancier. Wanneer klanten bij ons komen met een complex probleem, zoeken wij een oplossing op maat en bieden daar bovenop dan ook de juiste producten aan. Overigens hebben de allerbeste producten alleen maar nut als ze ook op de juiste wijze worden toegepast. Om die reden werken we bij voorkeur met approved applicators zodat ook de uitvoering goed gebeurt.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details