Platform over beton en staal in de bouw
Unieke ERP-oplossing maakt staalprojecten winstgevender

Unieke ERP-oplossing maakt staalprojecten winstgevender

Liemar Software ontwikkelt al meer dan 35 jaar stabiele, modulaire en betrouwbare bedrijfssoftware en is met zijn ERP-software marktleider in de staalbouw. Naast het paradepaardje LiemarX is er nu ook een small business variant, LiemarX SB, special voor staalbouwers tot 25 medewerkers. Sinds enige tijd is de firma zelfs exclusief partner van Exact voor de staalwereld. Kortom, genoeg redenen voor een gesprek met CEO Jan van Hapert.

Al sinds 1985 heeft Liemar één missie en dat is klanten helpen kosten te besparen met projectmanagement en bedrijfsvoering. “Dat doen wij door het leveren van gespecialiseerde producten en diensten voor staalconstructiebedrijven en staalbouwers, die uitblinken in eenvoud, gemak en snelheid”, zegt Van Hapert. “Ons leveringsprogramma is daarin uniek, geen enkele andere softwareleverancier in de staalbouw gaat zo diep in op de vakgebieden Financiën, Accountancy en Projectmanagement. We hebben gediplomeerde experts op al die specialismen in eigen huis en adviseren op management- en directieniveau. Juist ook vanwege onze jarenlange ervaring bij veel constructiebedrijven kunnen wij onze klanten helpen met de implementatie van onze softwareoplossingen. Oplossingen die tijd opleveren, kosten besparen en de kwaliteit verbeteren.”

aveva_bocad_structural_detailing_3.1_004-kopieren

Onderzoek heeft aangetoond dat 85% van het projectresultaat wordt behaald in de calculatie.

 

Voorsprong door techniek

LiemarX is een totaaloplossing voor ondersteuning gedurende het gehele bedrijfsproces, vanaf de offerteaanvraag tot en met de financiële rapportage. Tijdregistratie, personeel, calculatie, documentmanagement, project/order, werkvoorbereiding, project- en productieplanning, voorraad, materiaal, inkoop, verkoop, productie en financiële registratie: LiemarX beheert het gehele bedrijfsproces. Van Hapert: “Onderzoek heeft aangetoond dat 85% van het projectresultaat wordt behaald in de calculatie. Daarom hebben wij als enige een calculatiemodule die aanpasbaar is aan de manier van calculeren van onze klanten, met zelf te definiëren toeslagen, een checklist voor alle mogelijke extra werkzaamheden en activiteiten die onze klanten nu of in de toekomst zouden willen ondernemen. De planningsmodule biedt op zijn beurt een geïntegreerde project-, productie- én calculatieplanning (pp per dag) en daarnaast zijn er standaard integraties mogelijk met calculatiesystemen (Cmol, Excel), WvB-systemen (SCIA, Strumis), CAD-systemen (Tekla, Bocad, Hycad, etc), alle boekhoudpakketten, Outlook, salarispakketten, etc.. We garanderen een 100% storingsvrije werking en een optimale ‘uptime’ zonder hinderlijke vertragingen. Voorsprong door techniek, noemen we dat.”

tablet-2013-vs1-kopieren

De project- of bedrijfsgegevens zijn niet alleen in te zien achter het bureau via de desktop, maar ook op andere devices, zoals een tablet of smartphone.

 

Voortgang bewaken

“De lean-filosofie is volledig geïntegreerd in onze software”, vervolgt Van Hapert. “Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op elk moment de voortgang van projecten en de bedrijfsvoering te monitoren. Je weet altijd en overal precies hoe je ervoor staat, met dank aan de BI-module. En die project- of bedrijfsgegevens zijn niet alleen in te zien achter het bureau via de desktop, maar ook op andere devices, zoals een tablet of smartphone.” Van Hapert verwacht de komende jaren nog een serieuze groei in de staalwereld. “Daar spelen wij op in met de lancering van steeds weer nieuwe features en modules die aansluiten op vragen uit de markt. Zo hebben we sinds kort een small business variant beschikbaar voor bedrijven tot 25 medewerkers.”

Meer dan 4.500 gebruikers in de Benelux maken intussen al dagelijks gebruik van de softwareoplossingen van Liemar en dat aantal zal volgens Van Hapert alleen maar toenemen. “We zijn door Exact uitgekozen als exclusief partner in de staalbouw. De samenwerking zal leiden tot een nog betere, eenvoudigere en een meer volledige oplossing voor klanten in de staalbouw. Exact heeft bovendien een internationaal netwerk. Dat is belangrijk voor onze verdere expansie in Europa.”   


10 extra redenen om voor LiemarX te kiezen:

1. Volledige Windows interface, bediening en gebruiksgemak.

2. Wereldwijd leverbaar in meerdere talen.

3. Continue doorontwikkeling van de software.

4. Volledige totaaloplossing, modulair verkrijgbaar.

5. Gunstige prijs-kwaliteitverhouding met lage hardware-eisen.

6. In abonnementsvorm verkrijgbaar.

7. Kort implementatietraject.

8. Als Cloudoplossing verkrijgbaar met tablet-, pc- en smartphonegebruik.

9. Grootste ERP-Project Constructiesoftware gebruikersgroep in Nederland.
Al meer dan 4.500 gebruikers maken dagelijks gebruik van LiemarX.

10. E-Learning met online trainingstools: opleiden wanneer u tijd heeft.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details