02:01
19-04-2018

Unieke impregneer voor vloeren terminal Lelystad Airport

Alle vloeren in de eerste bouwfase van de nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport worden momenteel voorzien van een KERISIL TOP-laag. In totaal gaat het om circa 12.000 m² vloeroppervlak, zowel binnenin het gebouw als daarbuiten. KERISIL TOP is een impregneer, die speciaal voor betonnen vloeren is ontwikkeld.

Tot na de zomer van 2018 wordt door bouwcombinatie J.P. van Eesteren | Croonwolter&dros | TBI gewerkt aan de bouw van de nieuwe terminal voor Lelystad Airport. De eerste bouwfase heeft een vloeroppervlak van ongeveer 12.000 m². De terminal, die door Paul de Ruiter Architects uit Amsterdam ontworpen is, wordt gerealiseerd met het duurzaamheidscertificaat LEED Gold. “Daar past ons product KERISIL TOP perfect bij”, vertelt Rients Boiten, directeur-eigenaar van KERIUM B.V. Vloertechniek uit Ermelo. “Wij hebben dit milieuvriendelijke middel zelf ontwikkeld en zijn nagenoeg de enigen in Nederland die dit kunnen leveren. We bestaan nu 25 jaar en zijn naast kunststofvloeren gespecialiseerd in de toepassing van KERISIL TOP. Vaak worden we om onze kennis en ervaring te hulp gevraagd bij bedrijfsvloeren, en dan vooral bij ‘probleemvloeren’, in de industrie.” Daarnaast is KERIUM actief in de logistiek- en transportsector, de voedingsindustrie, magazijnen, werkplaatsen, garagebedrijven, parkeergarages, datacentra en de agrarische sector. Verder verzorgt het bedrijf het gehele traject rondom het verkrijgen van een vloeistofdichtheidscertificaat, de VVV-verklaring. Boiten: “Onze kracht ligt in de combinatie van kennis, kwaliteit en betrouwbaarheid. We willen niet alleen leverancier en applicateur van vloeren zijn, maar vooral een deskundige gesprekspartner die de klant ontzorgt.”


Magazijn.

KERISIL TOP
KERISIL TOP is één van de door KERIUM veelvuldig toegepaste producten. “Noem het gerust onze corebusiness”, vervolgt Boiten. “Het is een impregneervloeistof op basis van silicium en silicaten, die een uitstekende dieptebescherming biedt aan de betonnen of cementgebonden vloer. De kleurloze vloeistof dringt goed in de vloer door en zorgt voor een keiharde toplaag. De bovenste laag van het beton verhardt, wordt slijtvast, vermindert de indringing van vloeistoffen en wordt blijvend cementstofvrij. En of een vloer nu twintig jaar oud is of helemaal nieuw, maakt niet uit.”

Duurzaamheid
Eén van de redenen waarom Lelystad Airport voor KERISIL TOP heeft gekozen, zijn de duurzame eigenschappen ervan. Het milieuvriendelijke product reageert op de calcium in het beton en wordt er volledig in opgenomen. Daardoor is het bedrijf in staat de vloer voor 15 jaar onderhoudsvrij te garanderen. En dit past perfect bij de ambitie van het LEED Gold certificaat. Maar ook bij de verantwoordelijkheid die de bouwcombinatie op zich genomen heeft, voor het bouwkundig onderhoud in de komende vijftien jaar.


RDM loodsen Rotterdam met uitzicht.

Toepassing
De toepassing is eenvoudig. Nadat het product op de betonnen vloer is aangebracht, dringt het erin door en reageert het op de calcium in het beton. Hierdoor ontstaat de harde koud-keramische toplaag, die blijvend cement-stofvrij is. Inmiddels is het middel toegepast bij veel projecten in binnen- en buitenland. Boiten: “Bij Lelystad Airport hebben we nu ruim 4.000 m² aangebracht en gaan we verder met zo’n 1.500 m² per dag. We doen dit fasegewijs, want we volgen het storten van het beton dat in meerdere fasen gebeurt.” Prettig is dat na het aanbrengen van KERISIL TOP de vloer meteen gebruikt kan worden. Dat het product ook nog eens economisch aanzienlijk voordeliger is dan de gebruikelijke coatings, is mooi meegenomen.   

Tekst: Irene Teunissen     Beeld: KERIUM B.V. Vloertechniek


Enkele referentieprojecten:
Actys VvE, Parkeergarage Haarlem
BCA Autoveilingcomplex, Barneveld
Dataplace Proserve, Alblasserdam
Dieseko Group B.V., Sliedrecht
Esbro, Kippenslachterij, Wehl
Frans Maas, Logistiek Centrum, Sofia Bulgarije
G-Star, Outlet Centrum, Antwerpen België
Hollandia, Krimpen a/d IJssel
Hulkenberg, Transport en Opslagsystemen, ‘s-Heerenberg
Merford Special Doors, Gorinchem
Pieterpikzonen B.V., Zaadhandel, Heerenveen
De Zwaluw, Transport & Warehousing, Enkhuizen
RDM loodsen t.b.v. Havenbedrijf Rotterdam en Ahoy

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

CSC-keurmerk