Platform over beton en staal in de bouw
Nieuws

Van engineering tot montage

Willemsanker
Willems Anker nastelbaar windverband.

Tekst | Tamara Brouwers

Beeld | Constructiebedrijf Willems B.V.

22 februari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Veel expertise in één groep

Ooit begon de Willems Boven-Leeuwen groep als constructiebedrijf. Inmiddels bestaat het bedrijf uit verschillende onderdelen, waaronder Willems Staal, Willems Anker, Willems Jachtbouw en Willems Piping & Equipment. Deze delen van de groep werken onafhankelijk, maar ook vaak samen. “Dat maakt ons uniek”, zegt commercieel manager Marcel van der Wielen. “Wij onderscheiden ons omdat we het hele traject van engineering tot en met montage zelf kunnen doen.”

Willems Staal is gespecialiseerd in allerlei constructies in staal. “Wij maken slimme duurzame projecten en schuiven het liefst al aan in het voortraject. Voor elk vraagstuk kunnen wij de juiste oplossingen bedenken. Zo werken wij momenteel aan een renovatieproject in Nijmegen. Op het NYMA-terrein wordt een oude fabriek helemaal voorzien van een nieuwe staalconstructie, terwijl het oude deel ook blijft staan. Zo krijgt de constructie weer draagkracht. We zijn er trots op dat de eerste fase begin oktober is afgerond; het ziet er strak uit.”

Dat Willems denkt in oplossingen, blijkt onder andere uit het ontstaan van Willems Anker. “Onze oprichter Jan Willems zocht naar een elegante en praktische oplossing om de stabiliteit van constructies te waarborgen”, vertelt Van der Wielen. “We ontwikkelden daarom een gepatenteerd nastelbaar windverband. Dit is een uniek product dat altijd past, slank oogt en hoge krachten kan opnemen.”

Behalve constructies in staal, is Willems ook gespecialiseerd in roestvaststaal en aluminium. Dit wordt onder meer gebruikt voor de bouw van casco’s voor luxe jachten, onder de vleugels van Willems Jachtbouw. “Hier werkt ongeveer 60 man van de 120 personeelsleden die Willems Boven-Leeuwen in dienst heeft. Een groot onderdeel van onze totale onderneming dus.” Waar nodig combineert Willems de verschillende expertise met elkaar. “Op dit moment werken onze afdelingen Willems Staal en Willems Piping & Equipment samen voor een project van Aspen in Oss. Samen realiseren zij compleet voorgemonteerde leidingbruggen. Dat wij dit kunnen, en snel kunnen schakelen, is een bijzondere kracht van onze onderneming.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details