Platform over beton en staal in de bouw
Veelgebruikte vochtmeter voor beton heeft upgrade gekregen
Elcometer 319 dauwpuntmeter.

Veelgebruikte vochtmeter voor beton heeft upgrade gekregen

Detectieapparatuur voor coating, beton en metaal

“Tot onze eigen verbazing horen we dat onze apparatuur zelfs wordt gebruikt voor het meten van chocoladelaagjes op snoeprepen”, vertelt Johan Figlarz, teamleader Internal sales & marketing bij Elcometer BV. Dat maakt wel duidelijk hoe secuur en gebruiksvriendelijk de apparatuur van Elcometer is. Het bedrijf is al meer dan 75 jaar wereldleider in het ontwerpen, vervaardigen en leveren van inspectieapparatuur voor de coating-, beton- en metaaldetectie-industrie. Ook levert het straal- en verfspuitapparatuur. Onlangs kreeg de veelgebruikte Elcometer 7410 vochtmeter een facelift.

Al sinds 1947 is het Elcometer’s filosofie om toonaangevende, innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten te leveren in combinatie met een uitstekende service.

“Deze vochtmeter heeft een modernere uitstraling gekregen en is gebruiksvriendelijker geworden. Hij ligt beter in de hand en is makkelijker te bedienen. Jaren geleden hebben we deze vochtmeter ontworpen voor aannemers, staalfabrikanten, staalverwerkingsbedrijven en bouwbedrijven. De meter is qua toepassingen dus breed inzetbaar en zeer nauwkeurig.” Doordat het apparaat zonder penetratie het vochtgehalte van het beton kan meten, hoeft er niet geboord te worden.

Elcometer 7410 vochtmeter voor beton.

Betoninspectie

Ook de Elcometer 331 dekkingsmeters en half-celmeters worden veel gebruikt binnen de beton- en staalbouw. Verkrijgbaar in twee varianten, zijn deze robuuste wapeningsdetectoren betrouwbaar en heel betaalbaar. “In dat laatste maken wij echt het onderscheid. De prijs-kwaliteitsverhouding is zo gunstig vanwege de eenvoud van ons apparaat. Hij zit niet vol met allerlei nieuwe snufjes, zoals scans, maar meet gewoon wat hij moet meten. De nauwkeurigheid maakt dit instrument zo geliefd. We hebben bijvoorbeeld een klant in Groningen die allerlei prefab muren voor de bouw fabriceert. Het raamwerk laat zij in het beton zakken, terwijl dit nog vloeibaar is. Daardoor weet zij nooit precies waar de bewapening zich bevindt, maar met onze Elcometer 331 kan ze naderhand de bewapening exact lokaliseren.” 

Er zijn meerdere accessoires verkrijgbaar, waaronder diverse sondes, een verlengsnoer en een verificatieblok. Bovendien zijn alle zoekkoppen, boorgatsondes en half-celsondes volledig uitwisselbaar.

Elcometer 331 dekkingsmeters en half-celmeters.

Eigen R&D-afdeling

Vijftien jaar geleden kwam Elcometer naar ons land en inmiddels is ze marktleider in Nederland en België. “Momenteel zitten we in een stroomversnelling. Ons kantoor in Nieuwegein gaat de Europese servicehub worden, waarmee we tevens de service voor Frankrijk en Duitsland gaan verzorgen. Doordat we zelf een grote R&D-afdeling hebben en daarom dus alle expertise in eigen huis, hoeft de klant nooit lang te wachten wanneer een apparaat onverhoopt een storing heeft. De jarenlange kennis en ervaring zorgt ervoor dat we onze klanten volledige begeleiding kunnen bieden, ook na de koop. Wij hebben altijd intensief contact met onze klanten, mede omdat negentig procent van de elektronische instrumenten die we verkopen, zijn voorzien van een kalibratiecertificaat dat periodiek vernieuwd moet worden. Onze diensten voor de hercertificering en herkalibratie bieden we eveneens vanuit Nieuwegein aan.”

Elcometer 456 droge laagdiktemeter.

Alles voor de coatingindustrie

De corebusiness van Elcometer wordt gevormd door de straal-, verfspuit- en inspectieapparatuur voor de coatingindustrie. Het motto van de eigenaar is: ‘Spray it, blast it, test it’. Oftewel, Elcometer biedt voor elke fase van het coatingproces de benodigde apparatuur. In 2021 nam Elcometer twee bedrijven over, te weten Sagola en Blastline Ltd. “Hierdoor produceren we ook mobiele straalketels en verfpistolen, waardoor we op dit moment de enige leverancier zijn die echt alles in huis heeft voor het gehele coatingproces. Omdat het rapporteren van de gemeten waarden steeds belangrijker wordt, bieden we bovendien gratis datamanagementsoftware aan voor de pc en mobiele apparaten met iOS of Android besturingssystemen.”

Elcometer Sagola spuitpistolen.

Elcometers toewijding aan kwaliteit blijkt wel uit de ISO 9001 en ISO 14001 certificering. Gevraagd naar de toekomst, antwoordt Figlarz: “Bij de R&D-afdeling zitten nog verschillende dingen in de pijplijn, maar daarover kan ik nu nog niets zeggen.” Duidelijk is wel dat Elcometer zichzelf continu vernieuwt en altijd inspeelt op de ontwikkelingen in de markt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details