Zware staalbouw
01:11
11-10-2018

Veelzijdig allrounder in het zware staalwerk

Slimmer en sneller. Maar ook efficiënter en creatiever. Met de hoogste aandacht voor veiligheid en een haarscherpe focus op het procesmatige aspect. Het in het Friese Sumar gevestigde Solidd Steel Structures houdt er als expert in de zware staalbouw een doordachte en alomvattende aanpak op na. Als doorstart van BSB Staalbouw vervolgt het bedrijf de weg die voor overheden en particuliere opdrachtgevers in binnen- en buitenland resulteert in klantspecifieke en innovatieve oplossingen in staalplaat. Vanaf het ontwerp tot en met de montage. 

Op het gebied van dynamisch belaste, duurzame en veelal beweegbare staalconstructies geldt Solidd Steel Structures als een ware specialist. “Met zestig jaar ervaring, een compleet en hypermodern productiecentrum en circa vijftig hooggekwalificeerde medewerkers hebben we alles aan boord om onze klanten vanuit vier afzonderlijke disciplines een oplossing op maat te bieden”, zegt algemeen directeur Jan Willem Stob. “Inclusief het verzorgen van diverse machinale bewerkingen, zoals vlakken, line boringen en overige verspanende bewerkingen. We kunnen praktisch alles handelen, hoe complex of omvangrijk een project ook is.”

Bruggen
Als risicodragend hoofdaannemer of co-maker tekent Solidd graag voor het ontwerp, de fabricage en montage van complexe stalen brugdelen. Al dan niet voorzien van bewegingswerken en besturing. “Door dergelijke, vaak reusachtige constructies op te bouwen uit stalen platen is zowat elke architectonische vorm mogelijk”, aldus Stob. “Niets is ons te gek.”

Zware staalbouw

Stuwen en sluizen
Naast de nieuwbouw van (primaire) waterkeringen richt Solidd zich vooral op complexe renovaties van niet-seriematige stuwen en sluizen. De ruime expertise die rondom het verzorgen van tijdelijke constructies op locatie binnen de bedrijfsmuren aanwezig is, vormt daarbij een welkome extra. 

Kranen
De verwerking van hoogwaardig staal tot onderdelen voor kranen in de haven- en offshore-industrie behoort eveneens tot de specialiteiten van het huis. “Door te werken volgens de internationale protocollen op het gebied van kranenbouw bieden we onze opdrachtgevers de ultieme zekerheid”, meent Stob. “In elke situatie.”

Offshore-toepassingen
Binnen deze tak van sport richt Solidd zich met name op het ontwerp en de fabricage van halffabrikaten en hulpconstructies voor transportschepen. Wanneer constructieonderdelen vervoerd moeten worden naar een bestemming op zee voorziet het bedrijf in een tijd- en geldbesparende oplossing.     

Tekst | Chris Elbers  Beeld | Solidd Steel Structures

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

ASK Romein VacaturesMAXIMO