Platform over beton en staal in de bouw
Veelzijdige software voor de prefabbetonindustrie

Veelzijdige software voor de prefabbetonindustrie

Sinds het begin van de jaren negentig ontwikkelt i-Theses software voor de prefabbetonindustrie, met name op het gebied van prefab betonvloeren. Wat begon als een AutoCAD-tekenapplicatie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een pakket softwaremodules dat het proces van CRM over de volledige productievoorbereiding en planning tot en met de levering en facturatie omvat. Inclusief offerte-, order- en prijslijstbeheer.

i-ThesesPreConSlab-berekeningen geïntegreerd in AutoFloor.

Nadat i-Theses begin jaren negentig startte als dealer van Autodesk groeide het bedrijf uit tot de grootste Gold Partner voor AEC in België. Tegelijk werd er geïnvesteerd in ontwikkelingen in eigen beheer voor diverse markten. “Deze toepassingen, vooral ten behoeve van de prefabbetonmarkt, kunnen rekenen op heel wat internationale interesse”, zegt CEO Sales Rony Verlee. “Vandaar dat we dit jaar hebben besloten om i-Theses op te delen. Het Autodesk-onderdeel is via een acquisitie in mei overgenomen door Arkance. i-Theses heeft beslist zich volledig te focussen op de prefabbetonmarkt en het aanbod uit te breiden om de gehele prefabmarkt te bedienen.”

Vloeren… al decennialang
I-Theses is marktleider in België, Groot-Brittannië en Ierland. Enerzijds met software, zoals AutoFloor en PreConSlab, toepassingen voor het ontwerpen en berekenen van legplannen in 2D en 3D voor kanaalplaten, breedplaten en T-balkvloeren. Anderzijds met FloorDesk, de op SQL Server ontwikkelde applicaties voor productieplanning, logistieke planning en administratieve afhandeling. “Vanuit FloorDesk is het mogelijk om data uit te wisselen met diverse ERP-systemen en ook met de productiemachines. Dit met één doel voor ogen: een naadloze integratie van de processen en uitwisseling van data door het volledige productieproces heen. Vanaf het eerste contact met de klant tot en met de finale levering en installatie op de werf en alles wat zich daartussen afspeelt.”

i-ThesesAutostairs – 3D ontwerpen van rechte trappen, al dan niet met bordes.

Balken en kolommen, trappen en …
Gebaseerd op dezelfde technologie werd het aanbod uitgebreid met teken- en planningsmodules voor prefab betonbalken, kolommen en trappen. AutoBeCo biedt parametrische tekentools om in 3D snel een element te tekenen en hiervan de productietekeningen af te leiden, voorzien van buigstaten, gewicht, volume en instortvoorzieningen. Het is een applicatie die gebruik maakt van de door i-Theses ontwikkelde FormTools & ReBar-applicatie. Op dit platform is het mogelijk om macro’s te ontwikkelen voor de meest uiteenlopende prefab elementen. Naast balken en kolommen werden ook voor rechte trappen parametrische macro’s ontwikkeld. Het platform biedt onbegrensde mogelijkheden en is ook al ingezet voor specifieke maatwerkprojecten.

i-ThesesPreCastOffice, productieplanning kalender.

Toekomst
De prefabbetonmarkt zal in de toekomst sterk groeien. Een aantal zaken speelt in het voordeel van prefab. “Gecontroleerde kwaliteit, weers-onafhankelijke productie, vrijwel geen materiaalverlies in productie en just-in-time-levering maken dat prefab beton aan populariteit zal winnen”, meent Verlee. Om dit op een gecontroleerde manier te organiseren, zijn (software)tools nodig. I-Theses speelt hierop gericht in. “De tekenapplicaties zijn BIM-compatibel en beschikken over een IFC-export. Hierdoor kunnen de modellen vlot worden ingelezen in de meest voorkomende coördinatiesoftware, zoals Navisworks, Bimsight, enzovoort. Verder wordt ingezet op nieuwe, samen met de industrie ontwikkelde modules voor projectmanagement, capaciteitsplanning en productieplanning. We willen softwaretools bieden waarmee informatie optimaal inzichtelijk wordt. Op elk moment, op elke plaats en op elk device.”   

Tekst | i-Theses, Chris Elbers   Beeldmateriaal | i-Theses
Uitgelichte afbeelding: 
Nieuwe module AutoBeco voor het snel aanmaken van productietekeningen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details