Platform over beton en staal in de bouw
Veiligheid zit in de details
Een stukje innovatie die de veiligheid op de bouwplaats verbetert.

Veiligheid zit in de details

Gebogen stekeinden maken afdoppen overbodig

Ongelukken op de bouwplaats zitten vaak in een klein hoekje. Neem de einden van de stekken van wapeningsstaal. Die hebben na het knippen of snijden rafelige randjes en kunnen behoorlijke snijwonden achterlaten. Daarom worden ze waar nodig afgedopt met beschermkapjes. Met de hand. Holterman Wapeningsstaal uit Markelo levert sinds kort wapeningsnetten waarin tijdens het productieproces gebogen einden worden aangebracht. “Een stukje innovatie die de veiligheid op de bouwplaats verbetert en een reeks handelingen overbodig maakt.” 

De gebogen uiteinden worden veiligheidshaken genoemd.

Veiligheidshaken noemen ze de gebogen uiteinden van de wapeningsstekken. Arné Boonk, Salesmanager voor Holterman Wapeningsstaal: “Het lijkt een kleine aanpassing, maar wij zien het als een verbetering die past in waar Holterman voor staat. Stekeinden zijn een notoire bron van kleine ongelukken en irritatie. Ze worden niet voor niets afgedopt. Maar omdat dat handmatige gebeurt, gaat het nog steeds mis, zowel bij het aanbrengen als bij het weghalen voor de betonstort. Werknemers moeten daarvoor vaak de handen tussen de wapening bewegen en dat is lang niet altijd veilig.”

Veiligheid Prioriteit Holterman

Om deze problematiek aan te pakken, heeft Holterman Wapeningsstaal geïnvesteerd in twee pasmatten lasmachines voor wapeningsnetten. Hiermee beschikt Holterman op dit moment over vijf van dit soort machines. Alan Burchartz (sales & ontwikkeling): “Beide machines bevatten een tool die geautomatiseerd een veiligheidsbuiging aanbrengt in de stekken. Wij noemen dat de VPH-buiging, wat staat voor Veiligheid Prioriteit Holterman. De eerste machine draait al sinds januari dit jaar en maakt steknetten en pasnetten tot 3 bij 3 meter. De tweede is sinds juni dit jaar in bedrijf genomen en daarmee kunnen we pasnetten maken tot 3,5 breed en 8 meter lang, en voor de diameters 6 tot en met 12 centimeter. Bij beide machines volgt het buigen van de stekeinden na het lassen van de netten. De buiging zit in lijn met het net en niet haaks erop; daarmee voorkom je problemen zoals bij het trillen van het beton.”

Holterman Wapeningsstaal zet hoog in op veiligheid en duurzaamheid. Zo zijn in mei 10 volledig elektrische heftrucks in gebruik genomen.

Kleine aanpassing, veel voordelen

Veiligheid zit zo met de gebogen stekeinden al in het wapeningsnet ingebouwd. Boonk: “Doppen hoeven er niet meer op, wat duurzamer is en scheelt in de kosten. Bovendien kunnen ze niet losraken en heb je geen last meer van los slingerde kapjes op de bouwplaats. Daarnaast is de veiligheidsvoorziening al in de fabriek ingebouwd, waardoor je tijd en handjes bespaart op de bouwplaats. In tijden van arbeidsschaarste en naar verwachting een weer aantrekkende vraag naar bijvoorbeeld woningen, is elke winst meegenomen. Bovendien is er nooit meer conflict tussen aannemer, installateur of vlechter over het plaatsen dan wel terugplaatsen van kapjes. De beveiliging zit er gewoon al op en dat blijft zo.”

Gestart als vlechtbedrijf is Holterman Wapeningsstaal uitgegroeid tot een deskundig, modern en vooruitstrevend wapeningsstaalbedrijf.

Versnelling

De innovatie van de productie in wapeningsnetten past in de ontwikkeling die Holterman Wapeningsstaal doormaakt. Burchartz: “Ons bedrijf is sinds vorig jaar samen met zusterbedrijf Holcon onderdeel van de Hardeman Groep. Daarmee is er een versnelling gekomen in de vernieuwing van het machinepark door robotisering en sindsdien wordt flink geïnvesteerd in automatisering en verduurzaming van het rijdend materieel. Daarmee konden we tegelijk werken aan de duurzaamheid en veiligheid, zowel op onze werkvloer als voor onze klanten. De bouw vraagt hier steeds meer om. Daarom letten we ook op de inkoop van onze materialen en grondstoffen, om zo laag mogelijke MKI-waarden te kunnen halen. En we klimmen geleidelijk ook op de Veiligheidsladder: nu zitten we op trede 2, binnenkort op 3 en op termijn streven we naar trede 4.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details