01:04
30-01-2015

Verfijnde betontechnologie als absolute troef

Valcke Prefab Beton maakt zich sterk door zijn klanten hoogstaande prefabbeton af te leveren. De bouwonderneming heeft hoogstaande betontechnologie, werfkennis en logistiek in huis om elk project te realiseren. Omdat Valcke alles in huis heeft, zijn de prijzen scherp zonder aan kwaliteit in te boeten.

Carlos Valcke (59) behoort tot de derde generatie van de familie Valcke die aan het roer staat van het gerenommeerde prefabbetonbedrijf in Vlamertinge. In al zijn geledingen demonstreert het in 2010 gebouwde bedrijfskantoor de filosofie van Valcke Prefab Beton. Ook al ziet het gebouw er aan de buitenkant vrij sober uit, wie goed kijkt bemerkt in een oogopslag de gedurfde complexiteit ervan. Geen betonpaneel is dezelfde, geen raam heeft dezelfde afmeting. En binnen staan de liggers zelfs schuin op de kolommen, om het dak ecologisch te doen hellen.

Wie Valcke Prefab Beton zegt, heeft het over zware industrie en logistieke platforms, kortom over projecten waar met prefab beton wordt gebouwd. Fabriekshallen, productiehallen, commerciële ruimtes, retail, businessunits, bedrijvencentra en noem maar op. De lijst van referenties is uiteraard na drie generaties ellenlang. Valcke Prefab Beton is gespecialiseerd in de vervaardiging van industriële gebouwen uit geprefabriceerd beton. Deze elementen worden gemaakt in overdekte hallen en onderworpen aan permanente interne en externe controles waardoor ze een constante kwaliteit hebben. Recent heeft Valcke Prefab Beton nog de ‘Precast in Buildings Award 2014’ in ontvangst mogen nemen voor het bedrijfsgebouw van Enjoy Concrete.

Om bij de les te blijven, wordt er steeds geïnvesteerd in nieuwe geavanceerde technieken. Het is voor Valcke Prefab Beton een continue beweging om de toegepaste methodiek systematisch te verfijnen. Recent investeerde Valcke in een gloednieuwe betonfabriek van 9.000 m² voor de aanmaak van lineaire elementen. Carlos Valcke: “De efficiëntie van deze fabriek ligt een stuk hoger en bovendien is het er stuk aangenamer werken. In de nieuwste fabriek zijn de elementen niet alleen technischer verfijnd, maar ook esthetisch mooier afgewerkt door de bekisting tot in de puntjes te verzorgen.”

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners