Platform over beton en staal in de bouw
Verhuurbedrijf koopt 10 hybride betonmixers

Verhuurbedrijf koopt 10 hybride betonmixers

‘Deze wil je ook over tien jaar nog hebben’

Verhuurbedrijf Mixer2Rent uit Joure breidt de vloot uit met tien MAN-betonmixers. Net als
90 procent van de voertuigen in het park zijn deze uitgerust met een hybride opbouw. Nieuw is echter de nog volledigere uitrusting, met navigatie, camerasysteem en standkachel. Daarmee kan ook met uitzonderlijk koude weersomstandigheden elektrisch worden geladen en gelost. “Dit is de betonmixer van de toekomst.”

Wierda; Hybrid; Wierda voertuigtechniek; wvt; MAN; bouwvoertuigen; MAN trucks; voertuigaanpassingen; Joure; Cojan van Toor Professional Photography

“De hybride betonmixer heeft belangrijke voordelen ten opzichte van de conventionele betonmixer”, zegt Jan Johan Kamstra, relatiebeheerder bij Mixer2Rent. “De hybride aandrijving zorgt voor 25 tot 35 procent brandstofbesparing. Bij laden en vooral lossen van beton kan er stil en schoon gewerkt worden. Chauffeurs hoeven niet langer in hun dieselwalm te werken en niet meer te schreeuwen om boven het geluid van de dieselmotor uit te komen. Ze kunnen nu zelfs fietsers horen aankomen.” Ziedaar de voornaamste reden waarom Mixer2Rent voor hybride betonmixers kiest. In de vloot is 90 procent uitgerust met zo’n opbouw, afkomstig van verschillende leveranciers.

Betrouwbaar

Daar komen nu dus 10 nieuwe voertuigen bij. De elektrische aandrijving wordt geleverd door Wierda Hybrid Technologies, eveneens uit Joure. Al naar gelang de behoefte en de mogelijkheden kunnen deze mixers op de conventionele aandrijving draaien of op de elektromotor. Ten opzichte van de bestaande vloot hebben deze nieuwe voertuigen een belangrijke verbetering ondergaan. “Onze klanten gaven aan dat chauffeurs bij extreme weersomstandigheden ervoor kozen om de dieselmotor niet uit te schakelen”, zegt Kamstra. “Daarom hebben wij de nieuwe voertuigen standaard uitgerust met een standkachel. Uiteindelijk kan de klant er zelf voor kiezen om deze te gebruiken en/of hem uit te breiden met een dakairco. Uiteraard hebben de accu’s ruim voldoende capaciteit om zowel mixer als klimaatbeheersing een volle werkdag van stroom te voorzien. Betrouwbaarheid is de key.”

Volledig elektrisch

Alle voertuigen worden standaard geleverd als 4-assers. Een deel daarvan laat Mixer2Rent bij Wierda Voertuig Techniek ombouwen tot 5-asser. Maar zeker niet alle, benadrukt Kamstra. “Op dit moment vraagt de markt vooral om 5-assers, vanwege het grotere laadvermogen en daarmee de efficiëntie. Maar er zijn steden die de toegang van vrachtwagens langer dan 10 meter ontzeggen of in ieder geval bemoeilijken.” Na een aantal jaar begint de gefaseerde vervanging van de Mixer2Rent betonmixers. “Hybride betonmixers zijn op dit moment de meest duurzame oplossing die er te krijgen is”, zegt Kamstra. “De nieuwe toevoeging aan onze vloot zal de komende tien jaar in die voorhoede blijven.” Eind dit jaar wordt deze voorhoede uitgebreid met een prototype van een volledig elektrische betonmixer. Een innovatieve ontwikkeling die klaar is om getest te worden.

Wierda; Hybrid; Wierda voertuigtechniek; wvt; MAN; bouwvoertuigen; MAN trucks; voertuigaanpassingen; Joure; Cojan van Toor Professional Photography

Met de huidige Euro 6 betonmixers – waarvan ook nog eens 90 procent hybride is – heeft Mixer2Rent op dit moment het schoonste en modernste wagenpark van Nederland.    

Tekst en beeld | Mixer2Rent

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details