Platform over beton en staal in de bouw
VidaXL, Venlo | Supervlakke vloeren  voor mega-dc

VidaXL, Venlo | Supervlakke vloeren voor mega-dc

VidaXL bouwt aan een tweede distributiecentrum op bedrijventerrein Trade Port Noord in Venlo, op steenworp afstand van het huidige mega-distributiecentrum dat sinds eind 2017 operationeel is. Ook voor dit project is Van Berlo ingeschakeld voor de realisatie van een kleine 100.000 vierkante meter aan magazijn- en expeditievloeren, waarvan een gedeelte is uitgevoerd conform de hoogste vlakheidseisen.

Het gaat goed in de online retail, zo bewijst vidaXL. Amper anderhalf jaar na de ingebruikname van het mega-distributiecentrum is uitbreiding alweer noodzakelijk. Medio 2019 werd gestart met de bouw van het nieuwe distributiecentrum, de oplevering staat gepland voor maart 2020. “We zijn door Wijnen Bouw Horst benaderd om de vloeren te offreren”, zegt Frank Louwers van Van Berlo. “VidaXL had namelijk zelf al een constructeur ingeschakeld voor het vloerontwerp. Vaak weet onze eigen engineeringsafdeling nog optimalisaties te behalen, maar dat was hier niet van toepassing; het ontwerp lag vast.”

DIN 15.185

Het nieuwe distributiecentrum omvat een kleine 100.000 vierkante meter vloeroppervlakte, opgesplitst in vier delen; het ‘smalle gangen magazijn’, de expeditie, de mezzanine en de sprinklerruimte. “Eén daarvan hebben we supervlak uitgevoerd, de andere drie ruimtes zijn met een ‘normale’ vlakheid gerealiseerd”, aldus Louwers. “Het verschil zit hem in de inrichting van de ruimtes. De supervlakke vloer, conform DIN 15.185, is speciaal geënt op een ‘smalle gangen magazijn’. In dit magazijn rijden elektrische trucks op inductie. De vlakheidsnorm zegt in dit geval iets over de spoorvorming in de rijpaden met een minimaal hoogteverschil tussen het linker en rechterwiel. In totaal is 16.315 vierkante meter supervlak afgewerkt.”

Omdat specialisten moeilijk te vinden zijn, is Van Berlo een eigen bedrijfsschool gestart, de Van Berlo Academy.

 

522 mandagen

Voor alle vloeren geldt hetzelfde recept. Van Berlo heeft in het distributiecentrum een hybride vloer aangebracht, een combinatie van een traditioneel wapeningsnet met staalvezels. Louwers: “Het wapeningsnet is relatief hoog gepositioneerd om scheurvorming zoveel mogelijk te voorkomen. In de 91.212 vierkante meter grote vloer hebben we 737.659 kilogram aan wapeningsnetten verwerkt. Daarnaast is er 349.930 kilogram aan staalvezels toegepast en is er 13.825 kubieke meter beton verpompt. Het storten en afwerken is gebeurd in 522 mandagen, exclusief het vlechtwerk. Al met al een project van serieus formaat. Op 9 september zijn we gestart en eind 2019 hebben we het project afgerond.”

Van Berlo Academy

Net als vidaXL noteert ook Van Berlo een gestage groei. “Ook wij hebben te maken met krapte op de arbeidsmarkt”, zegt Louwers. “Investeren in medewerkers vormt een belangrijke pijler binnen onze organisatie. Omdat specialisten moeilijk te vinden zijn, zijn we een eigen bedrijfsschool gestart, de Van Berlo Academy. Zo kunnen we medewerkers trainen en verder opleiden in de wereld van storten en afwerken. Op die manier bestendigen we onze groei en kunnen we ook in de toekomst kwalitatief hoogwaardige en supervlakke vloeren blijven realiseren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details