Platform over beton en staal in de bouw
Vliegende start voor materieelverhuur
Ruiter Rental BV heeft veel te bieden: BM schroefstempels, zwaarlaststempels, H20 zwaarlaststempels, PAL 20 torens (foto) en zelfs PAL 30 torens.

Vliegende start voor materieelverhuur

Per 1 februari zijn Erwin en Nicole Ruiter namelijk eigenaar geworden van een materieelverhuurbedrijf. “In één klap staan hier 50.000 items, van losse spindels tot grote frames voor PAL 30 torens. De naam van het nieuwe bedrijf is Ruiter Rental BV. De verhuur loopt al.”

BSE betonwerken BV bestaat al sinds 1975 en is twee jaar terug in handen gekomen van de zoon van de oprichter. Tegenwoordig is het bedrijf gespecialiseerd in het storten van betonfunderingen, -wanden en -vloeren, de montage van vloersystemen en (prefab) betonconstructies en alle combinaties hiervan. Gezien het groeiende klantenbestand gaat dat voortvarend. “We merkten dat aannemers het wel prettig vinden als we ook materieelverhuur konden aanbieden in ons totaalplaatje”, vertelt Nicole Ruiter. “Grote aannemers hebben een eigen materieeldienst. De middelgrote en kleinere aannemers hebben daar de ruimte vaak niet voor en het is ook nog eens arbeidsintensief. En voor de ruwbouw, waarin wij actief zijn, heb je vaak maar even stempels of PAL-torens nodig. Wij kunnen de aannemer nu ook wat dat betreft volledig ontzorgen.”

PAL 30 torens kunnen zeer hoge belastingen aan.

Service

“Je kunt het zien als een verlengstuk van wat we al deden”, vertelt Jan Willem Schlahmilch, die als bedrijfsleider zal optreden. “We verzorgen daarbij niet alleen de orderverwerking en aflevering op de bouwplaats. Voor elk werk kunnen we voor de klant ook uitrekenen wat er voor elke specifieke situatie nodig is. Daarvoor worden we ondersteund door een extern constructeursbureau. En als dat gewenst is, verzorgen we tevens de montage en demontage op locatie. Service staat bij ons hoog in het vaandel. Dat geldt ook voor transparantie in dienstverlening. We voorzien de klant van duidelijke informatie van wat ze huren, tegen welke prijs en tegen welke voorwaarden. Dat is iets waar veel verhuurbedrijven nog wel eens tekort schieten.”

Stempels en PAL-torens

Dan de vraag wat Ruiter Rental BV zoal te bieden heeft. Schlahmilch: “Dat zijn aan de ene kant de veelgebruikte BM schroefstempels, zwaarlaststempels die tot 5 kilonewton kunnen dragen en H20 zwaarlaststempels die 200 kN per stempel kunnen hebben. Aan de andere kant verhuren wij PAL-torens. Deze torensteigers zijn zeer gebruiksvriendelijk, hebben meer draagkracht en gebruiken minder ruimte. Met één PAL-toren kun je vier stempels vervangen en dat betekent veel meer bewegingsvrijheid op de bouwplaats. We zijn blij dat we daar veel van hebben kunnen inkopen. En het mooie is dat we naast PAL 20 ook PAL 30 torens kunnen leveren voor zeer hoge belastingen bij bijvoorbeeld de bouw van viaducten. We zijn daarin nu uniek in Nederland. We zullen deze torensteigers niet wekelijks verhuren, maar we hebben ze wel!”

Gecombineerde inzet van PAL 20 en PAL 30 torens.

Live

Ruiter Rental BV kende in feite een vliegende start. Sinds dag één staat materieel uitgezet op diverse werken. Ruiter: “In Amsterdam bijvoorbeeld bij Kavel 8, een gebouw met 64 appartementen dat tegenover het kantoor van de Volkskrant op een postzegel wordt gebouwd door Ten Brinke. En ondertussen zijn we nog bezig met de opstart van het bedrijf en de inventarisatie van het materieel. Het mooie is dat we met de overname er ook een klantenbestand bij kregen. Van onze eigen vaste klanten kreeg ik al te horen: “Hé, doen jullie dat ook?”
Dus ik denk dat we op de goede weg zijn. Onze website www.ruiterrental.nl is live.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details