Platform over beton en staal in de bouw
Behandeling & Bescherming

Volledig gamma aan (gecertificeerde) oppervlaktebehandelingen

Stralen, natlakken, metalliseren, chemisch voorbehandelen en poedercoaten: de Belgische zusterbedrijven Metalix en Galvacoat Steelcoat bieden een volledig gamma aan oppervlaktebehandeling aan voor hoofdzakelijk de Nederlandse en Belgische markt, maar ook voor wereldwijde projecten.

Ingelmunster-brug-4

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Metalix, Galvacoat Steelcoat

29 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Beide familiebedrijven vertrouwen bovendien op vooraanstaande kwaliteitslabels zoals Qualisteelcoat. Een gesprek met bestuurder Tineke Kempeneers en Hoofd Kwaliteit Patrick Luijs.

Van alle markten thuis, zo kun je de beide familiebedrijven toch wel omschrijven. En dat al drie generaties lang. “De combinatie van kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, een hoge verwerkingscapaciteit en een uitgekiende logistiek maakt dat we een vaste applicateur zijn voor veel bedrijven in Nederland en België”, begint Kempeneers. “We werken zowel op regiebasis als projectmatig en zijn centraal gelegen aan het klaverblad in Lummen. Leverbetrouwbaarheid en kwaliteit staan bij ons voorop. Zowel voor het poederlakken als voor het natlakken zijn we Qualisteelcoat gecertificeerd, en dit voor de hoogste corrosieklasse C5. Specifiek voor het natlakken beschikken we ook over de kwalificatie BCCA 2015, een vereiste voor overheidsopdrachten.”

Intern kwaliteitsbewakingssysteem

Sinds maart 2015 zijn Metalix en Galvacoat Steelcoat gecertificeerd voor Qualisteelcoat. Een bewuste keuze. “Het is een internationaal aanvaard kwaliteitslabel dat ervoor zorgt dat er geen discussies ontstaan over de kwaliteit van de conservering”, legt Luijs uit. “Qualisteelcoat is bovendien een mooie kapstok om ons interne kwaliteitsbewakingssysteem verder uit te bouwen. Daarnaast hebben we de mogelijkheid aangegrepen om via Qualisteelcoat relatief eenvoudig de EN 1090-conformiteitsverklaring te behalen voor dragende staalconstructies als basis voor de CE-markering. Dat attest hebben we in 2020 behaald.” Kempeneers vult aan: “Qualisteelcoat is voor ons een trigger om onze processen voortdurend te blijven verbeteren en finetunen. Onze medewerkers worden jaarlijks getraind en we worden als bedrijf ook jaarlijks geauditeerd. Aanvullend zijn we ook ISO 14001 gecertificeerd. Dat heeft niet zozeer betrekking op de kwaliteit, maar veel meer op de milieu-impact. Onze sector kenmerkt zich door een hoog energieverbruik. De voorbije jaren hebben we fors ingezet op groene energie en zijn er interne processen opgezet om milieubewust met de samenleving om te gaan. Ook daarop worden we jaarlijks geauditeerd.”

Een hoge kwaliteit en milieuverantwoord ondernemen zijn dus belangrijke pijlers bij Metalix en Galvacoat Steelcoat. “In het kerstverlof hebben we onze straalcabine volledig gerenoveerd, wat maakt dat we klaar zijn voor een ‘stralende’ toekomst.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details