Platform over beton en staal in de bouw
Volledig gamma aan (gecertificeerde) oppervlaktebehandelingen

Volledig gamma aan (gecertificeerde) oppervlaktebehandelingen

Beide familiebedrijven vertrouwen bovendien op vooraanstaande kwaliteitslabels zoals Qualisteelcoat. Een gesprek met bestuurder Tineke Kempeneers en Hoofd Kwaliteit Patrick Luijs.

Van alle markten thuis, zo kun je de beide familiebedrijven toch wel omschrijven. En dat al drie generaties lang. “De combinatie van kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, een hoge verwerkingscapaciteit en een uitgekiende logistiek maakt dat we een vaste applicateur zijn voor veel bedrijven in Nederland en België”, begint Kempeneers. “We werken zowel op regiebasis als projectmatig en zijn centraal gelegen aan het klaverblad in Lummen. Leverbetrouwbaarheid en kwaliteit staan bij ons voorop. Zowel voor het poederlakken als voor het natlakken zijn we Qualisteelcoat gecertificeerd, en dit voor de hoogste corrosieklasse C5. Specifiek voor het natlakken beschikken we ook over de kwalificatie BCCA 2015, een vereiste voor overheidsopdrachten.”

Intern kwaliteitsbewakingssysteem

Sinds maart 2015 zijn Metalix en Galvacoat Steelcoat gecertificeerd voor Qualisteelcoat. Een bewuste keuze. “Het is een internationaal aanvaard kwaliteitslabel dat ervoor zorgt dat er geen discussies ontstaan over de kwaliteit van de conservering”, legt Luijs uit. “Qualisteelcoat is bovendien een mooie kapstok om ons interne kwaliteitsbewakingssysteem verder uit te bouwen. Daarnaast hebben we de mogelijkheid aangegrepen om via Qualisteelcoat relatief eenvoudig de EN 1090-conformiteitsverklaring te behalen voor dragende staalconstructies als basis voor de CE-markering. Dat attest hebben we in 2020 behaald.” Kempeneers vult aan: “Qualisteelcoat is voor ons een trigger om onze processen voortdurend te blijven verbeteren en finetunen. Onze medewerkers worden jaarlijks getraind en we worden als bedrijf ook jaarlijks geauditeerd. Aanvullend zijn we ook ISO 14001 gecertificeerd. Dat heeft niet zozeer betrekking op de kwaliteit, maar veel meer op de milieu-impact. Onze sector kenmerkt zich door een hoog energieverbruik. De voorbije jaren hebben we fors ingezet op groene energie en zijn er interne processen opgezet om milieubewust met de samenleving om te gaan. Ook daarop worden we jaarlijks geauditeerd.”

Een hoge kwaliteit en milieuverantwoord ondernemen zijn dus belangrijke pijlers bij Metalix en Galvacoat Steelcoat. “In het kerstverlof hebben we onze straalcabine volledig gerenoveerd, wat maakt dat we klaar zijn voor een ‘stralende’ toekomst.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details