Platform over beton en staal in de bouw
Voor elk project en elke omgeving een passende constructieve vloer
Hoog geprofileerde staalplaat-betonvloer.

Voor elk project en elke omgeving een passende constructieve vloer

Ongeïsoleerde en hybride staalplaat-betonvloeren

Aanzienlijke gewichtsbesparingen, een minimaal betongebruik, betere bouwkundige aansluitingen en een perfect afgestemde logistiek en montage. Maar ook: kortere doorlooptijden en lagere totale projectkosten. Het is niet voor niets dat de staalplaat-betonvloeren van Tullingh & Partners gretig aftrek vinden in nieuwbouw-, renovatie-, transformatie- en uitbreidingsprojecten. “Doordat we zowel ongeïsoleerde als hybride staalplaat-betonvloeren leveren, bieden wij voor elk project, elke omgeving en elke klantwens een passende constructieve vloeroplossing.”

Laag geprofileerde staalplaat-betonvloer.

“Onze ongeïsoleerde staalplaat-betonvloeren zijn perfect geschikt als tussenvloer in binnensituaties waarin geen aanvullende thermische isolatie-eisen gelden”, vertelt Charles van Oldenbarneveld. “De vloeren worden regelmatig toegepast bij de optopping van bestaande gebouwen. Maar ook in appartementsgebouwen, kantoorgebouwen en productiehallen zijn de ongeïsoleerde staalplaat-betonvloeren populair, wat tevens geldt voor parkeergarages. Het afgelopen jaar hebben we diverse projecten uitgevoerd waarin snel, slank en uiterst efficiënt bouwen het uitgangspunt vormde.”

Hybride staalplaat-betonvloeren

Indien (gebruiks)daken gemaakt moeten worden, adviseert Tullingh & Partners om hybride staalplaat-betonvloeren toe te passen. Hierbij worden hoogwaardige isolatiematerialen onder de vloeren aangebracht, met een uniek samenspel tussen constructieve en isolerende eigenschappen als resultaat. “Behalve voor daken, kan ook de isolatie van een verdiepingsvloer gewenst zijn”, aldus Van Oldenbarneveld. “Bijvoorbeeld wanneer deze vloer in aanraking komt met de buitenlucht.” Zo heeft Tullingh & Partners recent meegebouwd aan een ‘kantoorgebouw op poten’ in de Alblasserwaard, waar dankzij de hybride vloeren een RC-waarde van 4,5, een brandwerendheid van 30 minuten en een maximale toelaatbare belasting van 2,5 kN/m2 werden behaald.

Strikte temperatuurscheidingen

Daarnaast vinden de hybride staalplaat-betonvloeren gretig aftrek in de voedingsmiddelensector, waarin bijvoorbeeld koelruimtes, vriesruimtes en verwerkingsruimtes strikt thermisch gescheiden moeten worden om de houdbaarheid van producten te waarborgen en om energieverliezen tot een minimum te beperken. “Doordat we de isolatiematerialen onder de vloeren aanbrengen, kunnen we een uiterst vlakke en strakke afwerking garanderen”, aldus Van Oldenbarneveld. “Zo wordt voorkomen dat stof zich kan ophopen en/of schimmels en bacteriën zich kunnen hechten en vermenigvuldigen. Met onze hybride staalplaat-betonvloeren voldoen we dus ook volledig aan de HACCP-eisen.”

Recent heeft Tullingh & Partners hybride staalplaat-betonvloeren mogen ontwerpen en leveren voor een bestaande hal in de Betuwe, waar de koelcellen strikt thermisch gescheiden worden van de verwerkingsruimten daarboven. “In dit project was een maximaal eigen gewicht van 230 kilo/m2 voorgeschreven. Bovendien moesten de vloeren 1.000 kg/m2 kunnen dragen”, aldus Van Oldenbarneveld. “De vloerbelasting bedroeg 10 kN, met een puntlast van 25 kN. Op basis van deze gegevens en in nauwe samenspraak met de opdrachtgever, constructeur, bouwkundig aannemer en architect hebben we éérst de constructieve vloer ontworpen. Vervolgens hebben we het bouwfysische pakket uitgewerkt. Dit heeft geleid tot een hybride vloerconstructie met een Rc-waarde van 6,3 en een brandwerendheid van 60 minuten.” 

(Uitvoerings)ontwerp op maat

Op basis van het constructieve (basis)ontwerp of eisenbestek, de gewenste uitvoering en de logistieke (on)mogelijkheden berekent en selecteert Tullingh & Partners steevast de meest geschikte vloeropbouw voor ieder project. Inclusief bijbehorende plaattypes, profileringen, profielhoogtes, staalplaatdiktes en betonhoeveelheden. “Welke belastingen, brandeisen, thermische en akoestische waarden gelden in een project? Hoe kunnen we de gewenste overspanningen realiseren? En hoe kunnen we mooie aansluitingen maken? Maar ook: hoe worden de producten naar en op de bouw vervoerd? Kan op de bouwlocatie met een hijskraan worden gewerkt? Of moeten alle onderdelen met de hand en via een normale deur naar binnen worden gebracht? Onder andere deze zaken resulteren in een (uitvoerings)ontwerp op maat, op basis waarvan ook de hoofddraagconstructie geoptimaliseerd kan worden.”

Maatwerk per project en vloerveld

Kenmerkend voor de staalplaat-betonvloeren van Tullingh & Partners is dat de geprofileerde staalplaat de verloren bekisting en (veelal) buigwapening vormt. “De staalplaat wordt gevuld met (gewapend) beton”, aldus Van Oldenbarneveld. “Door extra wapening toe te passen, kan eenvoudig een vrijdragende vloer met een hoge brandwerendheid gerealiseerd worden.” Ten opzichte van bijvoorbeeld kanaalplaatvloeren zijn staalplaat-betonvloeren veel lichter, vertelt hij. “Bijvoorbeeld bij inpandige wijzigingen of het optoppen van gebouwen is dit een absolute pré, omdat in veel gevallen gebruik kan worden gemaakt van de extra toelaatbare belasting van de fundatie. Bovendien is voor de montage aanzienlijk minder materieel nodig, wat weer voordelen biedt op binnenstedelijke en andere moeilijk bereikbare projectlocaties. Per project en per vloerveld zoeken wij graag naar het meest optimale ontwerp. Daarbij kan het zelfs zo zijn, dat in één project meerdere typen staalplaat-betonvloeren worden toegepast.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details