Platform over beton en staal in de bouw
VSB presenteert nieuw jaarverslag

VSB presenteert nieuw jaarverslag

De Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven (VSB) heeft het nieuwe jaarverslag 2022 gepresenteerd. De presentatie viel samen met de Algemene Ledenvergadering van de vereniging die plaatsvond in Slot Zeist. Het jaarverslag maakt duidelijk dat veiligheid, kwaliteit en deskundigheid bepalende waarden zijn voor de leden bij het werken op hoogte.

De afgelopen jaren heeft de VSB de fundering gelegd voor de verdere groei van de vereniging. Die groei wil de vereniging de komende jaren gaan realiseren. Groei die ervoor moet zorgen dat kwaliteit en veiligheid nog meer gemeengoed worden in de branche. Een sterke vertegen-woordiging van de branche maakt VSB een onmisbare partner voor stakeholders die in meer of mindere mate betrokken zijn bij het veilig werken op hoogte. Meer leden betekent: een bredere representativiteit van de vereniging en een groter aantal bedrijven dat voldoet aan de Waarborgregeling van de VSB. Een regeling die aantoonbaar maakt dat een VSB-bedrijf veilig werkt, kwaliteit levert, integer en betrouwbaar is en zich opstelt als een waardig en gewaardeerd collega in de markt. Een waarborg dus voor kwaliteit, veiligheid en deskundigheid.

In het jaarverslag wordt per sectie (Steigerbedrijven, Hoogwerkbedrijven, Betonbekisting-bedrijven) terug- én vooruit gekeken op het afgelopen respectievelijk komende jaar. Voor de Sectie Steigerbedrijven springen daarbij de op handen zijnde update van de Richtlijn Steigers en de verhoogde aandacht voor preventie van diefstal van steigermateriaal in het oog.

Ook binnen de Sectie Hoogwerkbedrijven wordt volop aandacht gegeven aan richtlijnen. Hier wordt hard gewerkt aan de komst van de Richtlijn Hangbruginstallaties die bedoeld is voor monteurs én gebruikers en zodanig wordt opgezet dat ontwerp, werkvoorbereiding, uitvoering, opbouw, oplevering en inspectie alsmede het gebruik worden toegelicht.  Daarnaast waarschuwt VSB in het jaarverslag voor het bewust of onbewust leveren van incomplete rolsteigers door sommige handelaren waardoor de volledigheid hiervan nogal eens tekortschiet met (levens)gevaarlijke situaties tot gevolg. De vereniging roept werkgevers, leidinggevenden en gebruikers op om met name bij rolsteigers te controleren of er sprake is van een complete levering en opbouw.

Ook de Sectie Betonbekistingbedrijven start dit jaar aan de update van ‘hun’ Richtlijn Betonbekistingen en Ondersteuningsconstructies.  Binnen de sectie werkte de BIM-werkgroep verder aan duidelijkheid en uniformiteit over de aan te leveren informatie in BIM-modellen voor tijdelijke voorzieningen. Binnenkort wordt de door de VSB opgestelde ILS (informatieleveringsspecificatie) voor Tijdelijke Constructies gepresenteerd die van toepassing is voor zowel opdrachtgever als opdrachtnemer.

Naast de secties rapporteren ook de verschillende VSB-commissies in het jaarverslag. Exemplaren van het VSB jaarverslag zijn te bekijken en te downloaden via de VSB-website.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details