Platform over beton en staal in de bouw
Weber Beamix zet volgende stap in 3D betonprinten

Weber Beamix zet volgende stap in 3D betonprinten

Door deze strategische stap intensiveert Weber Beamix haar ontwikkel- en productieactiviteiten in 3D betonprinten. Ook legt Weber Beamix hiermee de focus op duurzaamheid, industrialiseren en digitalisering en vergroot ze de mogelijkheid om onafhankelijk de markt te bedienen.

Onafhankelijk

Uiteraard is Weber Beamix dankbaar voor de samenwerking met BAM vanaf het eerste uur. Door de vroege instap en de eerste projecten heeft BAM er mede voor gezorgd dat de 3D printtechnologie is geïntroduceerd en geaccepteerd als bouwmethode in Nederland en daarbuiten. Weber Beamix is dan ook blij dat BAM, als ontwerper en bouwer, heeft aangegeven de 3D-betonprinttechnieken te blijven gebruiken en afnemen wanneer dit waarde toevoegt voor haar klanten. Desalniettemin geeft de verworven onafhankelijkheid Weber Beamix de gelegenheid om makkelijker en sneller de 3D betonprint technologie onder de aandacht te brengen van heel bouwend Nederland.

Primeurs 3D betonprinten

In 2017 hadden Weber Beamix en BAM een wereldprimeur met ’s werelds eerst 3D geprinte betonnen brug in Nijmegen. De partners gingen door met de ontwikkeling van deze innovatieve bouwtechnologie en in 2019 openden Weber Beamix en BAM de eerste commerciële 3D betonprintfabriek in Eindhoven. Dit heeft geleid tot veel kennis over het digitale ontwerpproces van de 3D printtechnologie en tot nieuwe toepassingen zoals geprinte bekistingen. Het nieuwste spraakmakende project dat uit de fabriek is gerold is het eerste 3D geprinte huis van Milestone, waarvan de huurders op 30 april 2021 de sleutels hebben ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details