Platform over beton en staal in de bouw
Webwinkel in betonwapening

Webwinkel in betonwapening

Snel en gemakkelijk betonstaal en toebehoren bestellen is nu mogelijk via de website Betonstaal.nl, een uniek online platform voor vooral maatwerkproducten. Door de korte levertijden zijn de artikelen snel op de plaats van bestemming. Supereenvoudig voor de zakelijke markt, maar ook voor particulieren.

“We zijn de enigen ter wereld die zo werken”, zegt medeoprichter en -eigenaar Arie van Wijngaarden trots. Samen met zijn broer heeft hij het bedrijf vijf jaar geleden opgericht. “En het loopt als een trein! Je voert je producten in op onze site, daar komt meteen een prijs/offerte aan te hangen. Na plaatsing in het winkelmandje rond je de bestelling verder af en een aantal dagen later ontvang je alles op de aangegeven locatie in Nederland of België. Heel laagdrempelig, eenvoudiger kan niet! Daarbij gaat het van betonijzer en bouwstaalmatten tot poerwapening. Of de klant nu wapeningskorven en stekrekken bestelt of enkelvoudige, samengestelde of gelaste producten, het kan allemaal.”

Betonstaal.nl – RVS-betonstaal behoort eveneens tot het assortiment. (Beeld: Suzanne Heikoop | SHe Fotografie)

De artikelen zijn afkomstig van verschillende producenten en worden ook door meerdere partijen getransporteerd. Van Wijngaarden: “Omdat we niet afhankelijk zijn van één productielocatie en transporteur, functioneren we als een verkoopkanaal die klanten heel snel kan bedienen. Heeft iemand bijvoorbeeld iets op extreem korte termijn nodig, dan benadert deze onze afdeling klantenservice. Wij kijken dan welke partijen we daarvoor het beste kunnen inschakelen. De klant ontzorgen, daar gaat het om!”

Transparant
De klanten, overwegend kleine tot middelgrote aannemers, maar ook interieurbouwers en zelfs kunstenaars kunnen producten en toebehoren voor vloeren en muren bestellen voor vooral de woningbouw, en voor schuren en kelders. Binnenkort worden eveneens artikelen voor de utiliteitsbouw via de site aangeboden. “Daarbij zijn we heel transparant, what you see is what you get! Het mooie is dat buiten de standaardmatten alles maatwerk is en van een constant niveau. Doordat we gebruikmaken van verschillende softwarepakketten en -koppelingen kunnen we de wapening digitaal uitwerken. We doen dit voor alle soorten bouwprojecten, van eenvoudige tot complexe. De productie wordt direct aangestuurd door verschillende data-exportprogramma’s zoals BVBS of  PXML. Met als resultaat een snellere en foutloze orderverwerking”, aldus Van Wijngaarden.

Nieuwe ontwikkelingen
En de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Het bedrijf ontvangt steeds vaker verzoeken van aannemers om hulp bij engineering. “Zij sturen ons hun 2D-tekeningen. Die zetten wij met behulp van onze software snel om in 3D-tekeningen en het montageplan voor de verschillende betrokken partijen. Vervolgens kan de aannemer de benodigdheden meteen via onze site bestellen. Voor eenvoudige funderingen hoeven aannemers binnenkort alleen nog maar data op onze website in te voeren, zoals dikte, hoogte en dergelijke. Met die parameters worden zowel standaardoplossingen als maatwerk automatisch uitgerekend. Snel en klantvriendelijk.”

Ook is Betonstaal.nl meer en meer een kennisplatform aan het worden, hetgeen het bedrijf ook ambieert. Vanwege het behoudende karakter van de betonwapeningsindustrie dreigt de kennis hierover te verdwijnen. Door al die informatie te digitaliseren, wil de firma ook in dit opzicht een autoriteit worden.

Toch is het allerbelangrijkste nog in de maak: realtime visualiseren. Van Wijngaarden: “Zodat je meteen ziet hoe alles gaat worden. We zijn dus bezig met veel innovatieve ontwikkelingen. Allemaal met het doel maatoplossingen te kunnen bieden, met een helder bestelproces, een optimale productie en een snelle logistieke afhandeling. Maar ondanks deze Bol.com-werkwijze zijn en blijven we voor alles die vertrouwde ‘staalhandel om de hoek’!” 

Tekst | Irene Teunissen   Beeld | Betonstaal.nl
Uitgelichte afbeelding: 
Betonstaal.nl – 3D-uitwerking van de wapening. (Beeld: Suzanne Heikoop | SHe Fotografie)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details