Hodij Coatings

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

01:21
17-09-2018

Weg met weersinvloeden

Sinds 2015 is Hodij Coatings BV, totaalleverancier van industriële coatings uit Hoogeveen, officieel importeur/distributeur van MCU-Coatings. Deze vochtuithardende verfsystemen maken het mogelijk het hele jaar door buitenobjecten te behandelen. Hiermee worden corrosie en vocht voor langere tijd geweerd en zijn weersomstandigheden nauwelijks meer van invloed. 

Business Development Manager Carmen Hoogeveen legt uit hoe dit komt: “De relatieve luchtvochtigheid heeft nagenoeg geen invloed op het gebruik van de één component vochtuithardende polyurea van MCU-Coatings. Ze kunnen worden aangebracht onder bijna alle omstandigheden, zelfs bij een luchtvochtigheid van 99 procent en bij temperaturen van -15 tot 145ºC. Direct na regen of sneeuw kan het verfproduct al toegepast worden. Deze coatings kun je dus het hele jaar door gebruiken, ook in het najaar, want er zijn geen dauwpuntbeperkingen. Door MCU-Coatings in te zetten wordt het seizoen verlengd en reduceer je het aantal inactieve uren van de applicateur.”

Snel en sterk
MCU-Coatings bestaan uit een honderd procent zuiver hars. Dit maakt ze enorm sterk en legt een stevige beschermlaag op staal, beton, aluminium en ijzer. Bovendien is dit verfsysteem oppervlaktetolerant, waardoor de hechting in de poriën goed is. Het kan dus prima worden gebruikt op bestaande verflagen van bijvoorbeeld bruggen, vuurtorens en olieplatforms die beschermd moeten worden tegen corrosie. Dankzij de korte droogtijd zijn de gecoate oppervlakken na applicatie bovendien in dertig minuten over te schilderen en binnen drie kwartier bestand tegen immersie (onderdompeling). Dit maakt MCU eveneens uitermate geschikt voor gebruik bij sluisonderdelen, kademuren en onderkanten van boten. Verder is het product via spuiten, kwasten of rollen zeer eenvoudig en snel toe te passen. In één dag tijd kan een drielaags verfsysteem aangebracht worden dat jarenlang bescherming biedt. 

Hodij Coatings

Strenge eisen
Het systeem MCU-Miozinc 140 µm + MCU Topcoat 80 µm voldoet aan de strengste eisen, namelijk de standaard EN ISO 12944-6:1998 voor C5-I/H en C5-M/H. Daarmee zijn deze coatings bestand tegen zware maritieme en industriële corrosiebelasting en dus bijzonder geschikt voor offshore gebruik.

Mooi product
Hodij beschikt over eigen kleurmakerijen en laboratoria, waardoor de eindlaag in alle denkbare kleuren kan worden geproduceerd. Daar komt bij dat het bedrijf applicateurs begeleidt in hoe ze met deze vochtuithardende technologie moeten omgaan. “Het is een mooi product dat door steeds meer gemeenten, provincies en grote bedrijven wordt voorgeschreven”, zegt Hoogeveen. “En daar zijn we bijzonder blij mee!”     

Meer informatie over MCU Coatings: www.mcu-coatings.nl
Meer informatie over Hodij Coatings: www.hodijcoatings.nl

Tekst | Irene Teunissen   Beeld | Hodij Coatings BV

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

Thiekon ConstructieTSC Silos