Platform over beton en staal in de bouw
Welkom in de innovatiefste staalfabriek van Europa
The Fabricator is de meest recente toevoeging aan de ultramoderne hal van Reijrink Staalconstructie.

Welkom in de innovatiefste staalfabriek van Europa

Bij Reijrink Staalconstructie spreken ze de klare taal van staal. Van een functioneel traphek tot een complexe constructie voor de utiliteitsbouw: het familiebedrijf zorgt al meer dan 50 jaar voor tot in perfectie uitgevoerde staalconstructies. Over de hele wereld en voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers. Reijrink investeert continu in techniek en in haar vakkundige team: ‘de gouden handjes’. Sinds dit jaar is het volautomatische lassysteem The Fabricator in gebruik, waardoor Reijrink Staalconstructie zich de meest innovatieve staalfabriek van Europa mag noemen. Welcome to the Steel future….

De 28.000 m2 tellende werkvloer combineert innovatie en mankracht optimaal.

Slim en efficiënt werken is al zo’n 55 jaar een vanzelfsprekendheid bij Reijrink, in 2020 winnaar van de Nationale Staalprijs. Dat geldt ook voor het doorlopend investeren in mensen en middelen, slim automatiseren en toekomstgericht innoveren. Het is een aanpak die inmiddels tot prachtige resultaten heeft geleid. Zoals een klinkend klantenbestand, een fraaie referentielijst en twee moderne, compleet geoutilleerde productiefaciliteiten op Industrieterrein Mierbeek in Esbeek (gemeente Hilvarenbeek) en Industrieterrein ’t Vaartje te Someren-Eind. “We bouwen mee aan onder meer industriehallen, distributiecentra, parkeergarages, kantoorpanden, bioscopen en sporthallen”, bevestigt directeur Willem Reijrink de veelzijdigheid van zijn bedrijf. “Projecten waarvoor we alles aan boord hebben. Zo pasten we als één van de eerste robotisering toe, beschikken we over een uitgebreide materieelvloot en hebben we een hecht team van circa 140 enthousiaste vakmensen. Specialisten die met hun gouden handjes telkens weer het verschil maken.”

Nieuwe productieplaats

Waar Reijrink zich in Someren-Eind vooral richt op de fabricage van zwaardere staalconstructiewerken (waaronder vakwerkspanten), komen binnen de hoofdvestiging in Esbeek vooral de conventionele staalproducten tot stand. Ook wordt hier de engineering, planning, werkvoorbereiding en projectleiding verzorgd. Dat alles gebeurt sinds anderhalf jaar vanuit een hagelnieuwe productieplaats. “Rondom de vervanging van ons oude machinepark ontstond de kans om pal achter de bestaande fabriekshal een stuk grond van 25.000 vierkante meter te kopen”, aldus Reijrink. “Die twee feiten hebben uiteindelijk geresulteerd in de bouw van een nieuwe, state-of-the-art fabriek en de plaatsing van een dito machinelijn. Terwijl we sindsdien onze oude fabriek gebruiken voor het samenstellen van onze producten, is ons nieuwe onderkomen al zo’n anderhalf jaar operationeel voor de productie van diverse staalconstructies voor de utiliteitsbouw.” Het paradepaardje binnen dat proces vormt de begin dit jaar geplaatste Fabricator, een hypermodern lassysteem dat Reijrink als één van de eerste producenten in Europa in staat stelt om stalen constructies compleet geautomatiseerd te hechten en te lassen. Nadat de hiervoor benodigde balken zijn gelost, gaan ze achtereenvolgens door de straalmachine, boorstraat, zaagstraat, scribingmachine (aftekenmachine) en snijrobot. Aansluitend zorgt The Fabricator voor de finishing touch door het plaatwerk volautomatisch op de bewerkte balken te bevestigen. “Een mooie meerwaarde van ons toch al omvangrijke producten- en dienstenpakket”, besluit Reijrink.   

Gevarieerde staalconstructie

In Greenport Venlo realiseert Hessing Supervers de ‘Fabriek van de Toekomst’. In opdracht van Bouwbedrijf van de Ven verzorgt Reijrink voor dit project de staalconstructie. Deze bestaat uit bijna 2,5 miljoen kilo staal. Het betreft een zeer gevarieerde staalconstructie waar alle aspecten in voorkomen, zoals volle liggers, vakwerkspanten en raatliggers. De conservering van de constructie omvat het spuiten, verzinken, poedercoaten en een duplex coating (verzinken en tweelaags poedercoaten).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details