Platform over beton en staal in de bouw
Werken aan beton: veilig en goed uitgerust
Woningbouw in Utrecht met natte beton.

Werken aan beton: veilig en goed uitgerust

Ontzorgen voor de beste samenwerking

Er zijn partijen die beweren dat ze ‘de aannemer volledig ontzorgen’ op hun vakgebied. BSE Betonwerken bv maakt deze claim echt waar. Op het gebied van beton heeft dit familiebedrijf uit Ermelo zich toegelegd op de hele breedte van het vak: van het storten van betonfunderingen, betonwanden en breedplaatvloeren tot de montage van systeemvloeren en (prefab) betonconstructies en alle combinaties hiervan. BSE kan daarbij beschikken over een eigen verhuurbedrijf voor materieel en heeft ook op het gebied van veiligheid alles goed op de rit. 

BSE staat nu bijna tien jaar onder leiding van Nicole en Erwin Ruiter, die nieuw elan hebben gebracht in de onderneming. Kleine en ook hele grote projecten hebben inmiddels de revue gepasseerd en door de enthousiaste en professionele aanpak weet de aannemerij dat BSE vooral een betrouwbare partner is. “Maar wij blijven in de rol van onderaannemer, alleen groeien we in die rol”, duidt Nicole Ruiter. “We zijn de afgelopen jaren in de breedte gegroeid en kunnen alles wat met beton te maken heeft. Wil een aannemer het integrale betonwerk bij één partij neerleggen, en dat is steeds vaker het geval, dan komen wij al snel in beeld omdat we één van de weinige partijen zijn die zo’n breed pakket kan verzorgen. En dat doen wij tegen een goede prijs, maar bovenal op tijd en met de juiste kwaliteit. Erwin weet door zijn veelvuldige aanwezigheid op bouwplaatsen wat er speelt op de werkvloer en daardoor kunnen wij goed inspelen op de behoeften die er zijn in de bouwpraktijk.” 

Materieel

In het totaalpakket beton van BSE zit onder meer wapening aanleggen, betonlevering, funderingen en vloeren leggen, betonwanden in het werk realiseren en prefab stellen en monteren. “Ook een staalconstructie opzetten is voor ons geen probleem”, vult Ruiter aan. “Een paar jaar terug hebben we een materiaalverhuurbedrijf overgenomen en dat heeft de mogelijkheden en het dienstenpakket nog flink uitgebreid. In één keer beschikten we met Ruiter Rental bv over een grote hal met schroefstempels, zwaarlaststempels en Paltorens. Dat is een zelfstandige onderneming die materieel verhuurt, maar het is ook een mooie complementaire activiteit voor onze corebusiness beton. Op onze eigen werken kunnen we daarmee snel schakelen en we zullen nooit om materieel verlegen zitten. Grote aannemers hebben een eigen materieeldienst. Maar middelgrote en kleinere aannemers hebben daar de ruimte vaak niet voor en het is ook nog eens arbeidsintensief. Datzelfde geldt voor onze bekistingen. Hierin beschikken wij over een grote voorraad en tevens over een werkplaats om bekistingen te prefabriceren. Dat versnelt het bouwproces op locatie aanzienlijk. Ook hier ontzorgen wij onze opdrachtgevers.”

Veilig werken

Bij alle werkzaamheden is veilig en gezond werken een sleutelaspect voor BSE. Medewerkers van het bedrijf zijn dagelijks in de weer met zwaar materieel en met zware constructies. “Dan kunnen ongelukken gebeuren en dat willen we met alle mogelijke middelen voorkomen”, vertelt Ruiter. “Daarom heeft veiligheid onze hoogste prioriteit. Al onze medewerkers hebben een volledig persoonlijk VCA-certificaat. Belangrijk zijn ook de maandelijkse toolboxmeetings waarin we incidenten en bijna-ongelukken, als die al optreden, bespreken. Dat laatste doen we aan de hand van filmpjes, want dat communiceert beter. Verder houden we elke dag en bij elk project onze Last Minute Risico Analyses. Daarmee zetten we alle veiligheidsaspecten nog even op scherp. Al onze instructies, toolboxen en LMRA’s doen we in meerdere talen, we werken immers met een internationaal gezelschap. Onze eigen mensen fungeren op het gebied van veiligheid als ambassadeur om die bewustwording zo ver mogelijk te krijgen. Dat doen we altijd in goede samenspraak met de hoofdaannemer. BSE heeft ook een Safety Culture Ladder SCL Light certificaat. Zo proberen we professioneel te opereren en onze opdrachtgevers zoveel mogelijk te ontzorgen.”

Ondanks de recente groei is BSE nog steeds een flexibele, platte organisatie. Ruiter: “Dat betekent dat we in staat zijn om een project vanaf het eerste contact snel op te starten en in een zeer korte tijd te realiseren. Veilig en met de beste vakmensen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details