Platform over beton en staal in de bouw
Werkvoorbereiding geïntegreerd in de planning, of juist andersom?

Werkvoorbereiding geïntegreerd in de planning, of juist andersom?

In projectgestuurde organisaties, zoals de staalbouw en metaalconstructie, draait alles om tijd. Tijd is geld. En om daar op te kunnen sturen, werk je vanuit een plan(ning). Het is het kloppende hart van een organisatie die onder controle is. Daarom is het één van de statistieken van het Nieuwe Rendementsdenken.

Plannen is niet iets wat je één keer doet, het is een dynamisch proces waarin je continu anticipeert op de actualiteit. Het uitgangspunt is natuurlijk het aantal vooraf gebudgetteerde uren. Maar naarmate het project vordert, kan het nodig zijn om het resterend aantal uren om het werk af te maken bij te stellen. Dit bijstellen kan zowel naar boven als naar beneden. De impact hiervan moet direct inzichtelijk gemaakt worden. Zowel financieel in de resultaten, als de gevolgen voor de rest van de onderdelen die gepland zijn. Zo anticipeer je op het ontstaan van een zaagtandproductie waarin ‘leegloop’ en ‘pieken die afgevlakt moeten worden’ elkaar continu afwisselen.

Project- en productieplanning

Naast het aantal uren zijn er nog meer aspecten die gepland moeten worden om een goede flow te creëren. In de LiemarX-modules project- en productieplanning worden naast tijd nog meer zaken overzichtelijk bijgehouden.

Per processtap is direct inzichtelijk hoe ver de werkzaamheden afgerond zijn. Het is belangrijk om te weten of iedereen op tijd de noodzakelijke informatie beschikbaar heeft om zijn eigen werk voor te bereiden. En daarmee kan ook tijdig beoordeeld worden of dit overeenstemt met datgene wat men ‘verwacht had te moeten doen’. Hetzelfde geldt voor de bestelling en levering van materialen. Als die er niet zijn, dan heeft het geen zin om hier mensen op in te plannen.

Tijdwinst

Met deze inzichten creëer je toegevoegde waarde voor je klanten en rust voor de organisatie. Waar heb je grip en waar moet het beter of anders? Door het opbouwen van de routine om dit eenvoudig met een paar klikken bij te houden, voorkom je een hoop zoekwerk en ‘brandjes blussen’. Onder de streep levert het dus ook tijd op.

Neem contact op

Wil jij weten wat je allemaal moet plannen? Of ben je benieuwd wat voor jouw bedrijf de mogelijkheden zijn? Maak dan eens geheel vrijblijvend een afspraak om de (uitgebreide) mogelijkheden van de project- en productieplanning te bespreken. We horen graag van je! Bel ons op +31 (0) 40 24 84 041 om jouw organisatie te bespreken. Ook kun je op onze website terecht voor meer informatie: www.liemar.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details