Platform over beton en staal in de bouw
Willems Boven-Leeuwen: negen keer rendement met LiemarX

Willems Boven-Leeuwen: negen keer rendement met LiemarX

Altijd een actueel overzicht, flexibele samenwerking en een enorme besparing op administratieve uren: voor Willems Boven-Leeuwen is het rendement van het gebruik van LiemarX glashelder. De organisatie startte in 2017 na een vrijwel geruisloze implementatie met 7 bv’s in één systeem. Martijn Lemmers, inkoper en projectleider LiemarX, over de totaaloplossing en de impact ervan op de organisatie.

Tot de overstap naar LiemarX werkte Willems Boven-Leeuwen met een ander ERP-systeem. Het gebruik daarvan werd in de organisatie als onprettig ervaren; er was simpelweg te weinig (actueel) inzicht. ‘Als de accountant kwam voor het jaarwerk, wisten we op gevoel of het wel of niet een goed jaar was geweest. Maar de exacte cijfers waren een verrassing. In 2016 zijn we met Jan en een andere potentiële ERP-leverancier in gesprek gegaan om een nieuw ERP-pakket te kiezen. De presentatie van Liemar was erg goed en het persoonlijke contact zorgde voor veel vertrouwen. Bovendien kwamen er veel positieve reacties op LiemarX van andere gebruikers. Dat maakte de keuze heel gemakkelijk.’

Implementatie

‘In september 2016 hebben we elkaar de hand geschud en op 1 januari 2017 zijn we live gegaan. Je mag de implementatie van zo’n systeem zeker niet onderschatten en we hebben er veel tijd in geïnvesteerd.  Maar door de goede samenwerking met de mensen van Liemar is de implementatie bijzonder goed, bijna geruisloos, verlopen. Nu hebben we altijd een actueel overzicht over 7 bv’s. Als je ’s morgens een blik werpt op het dashboard van LiemarX, weet je hoe het bedrijf er op dat moment voor staat. Als het nodig is, kun je direct bijsturen. Vroeger was je gewoon te laat.’

Martijn Lemmers, inkoper en projectleider LiemarX

Optimalisatie

‘Ik werk al ruim 20 jaar bij Willems Boven-Leeuwen en ik heb veel collega’s die hier al net zo lang werken. Je maakt ons niets wijs over onze branche. Maar de mensen van Liemar spreken de taal en kennen ons vakgebied. Daardoor worden onze wensen gehoord en onze vragen begrepen. Zo hebben we in de loop der jaren samen nog voor veel optimalisatie kunnen zorgen.’

Rendement van LiemarX

‘We werken nu een paar jaar met LiemarX en sinds de ingebruikname in januari 2017 hebben we voortdurend focus gehad op optimaal gebruik van het systeem in al onze bv’s. Wij kunnen het rendement van dit ERP-pakket gemakkelijk concreet maken:

  1. Altijd een actueel overzicht van de status van alle orders (verzonden facturen, gemaakte kosten, investering/voorfinanciering, verwachte resultaten, openstaande bestellingen en toegevoegde waarde).
  2. Altijd een actueel overzicht van het onderhanden werk.
  3. Binnen een paar dagen na afloop van de maand de cijfers van alle bv’s.
  4. Geen stapels facturen meer om af te tekenen.
  5. Altijd een accuraat overzicht van de personeelsuren.
  6. In één oogopslag zien wie er is en wie er niet is.
  7. Flexibele en prettige samenwerking met alle medewerkers van Liemar Software.
  8. De accountant is veel sneller klaar, kan alles zien in LiemarX.
  9. Urenadministratie met de helft teruggebracht.’

Willems Boven-Leeuwen

Met zo’n 100 medewerkers bouwt Willems Boven-Leeuwen mooie, slimme en duurzame oplossingen in staal, roestvaststaal en aluminium. De kernactiviteiten zijn staalconstructies, jachtbouw, piping & equipment, aluminiumconstructies, rvs-constructies en natuurlijk Willems Anker. Vooral die laatste is bekend, maar het is de combinatie van de bedrijfsonderdelen die het bedrijf veelzijdig en sterk maakt.

Kies ook voor LiemarX

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van onze ERP-software? Bezoek dan onze website of neem direct contact op via +31(0)40 248 40 41.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details