Platform over beton en staal in de bouw
Willy Naessens investeert in de Oost-Vlaamse familiale start-up KWANTZ

Willy Naessens investeert in de Oost-Vlaamse familiale start-up KWANTZ

De bekende industriebouwer Willy Naessens investeert in de Oost-Vlaamse familiale start-up KWANTZ dat met zijn ultrasterk beton een uniek, aan de Ugent ontwikkeld, betonproduct op de markt brengt. KWANTZ creëert een nieuw type steen die identiek verhandeld wordt als marmer, composiet en keramiek, met toepassingen in interieur zoals keukens, badkamers, trap- en vloerbekleding. “Ik geloof heel hard in dit project en het team enthousiaste ondernemers achter KWANTZ”, vertelt Willy Naessens.

Met de kapitaalinjectie kan het familiebedrijf KWANTZ, tot voor kort Dils&Mander, zijn ultrasterk beton op industriële schaal gaan produceren. “Ons beton is het resultaat van vijf jaar onderzoek aan de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de Ugent”, zegt zaakvoerder Jeroen Dils die het product drie jaar lang verder perfectioneerde. “Dit resulteerde in een nieuw type beton dat verbeterde eigen-schappen bezit en slanker design mogelijk maakt. Duurzaamheid, hoge stevigheid en brede toepassingsmogelijkheden zijn onze uithangborden. Het dunne plaatmateriaal is bovendien natuurlijk en egaal, waardoor het ruimteverlies binnenshuis minimaal is. In een toekomst waar we met zijn allen kleiner zullen gaan wonen, is dat een enorme troef.”

Tot voor kort produceerde KWANTZ voornamelijk ambachtelijk, maar daar komt met de participatie van de Willy Naessens Group verandering in. “De financiële middelen en ervaring van de Willy Naessens Group laten ons toe om onze productie te industrialiseren en verder te professionaliseren”, licht Steffi Dils, marketingverantwoordelijke en zus van zaakvoerder Jeroen toe. “Bij KWANTZ geloven we heel erg in onze innovatieve betonproducten. Onze recente naamsverandering van Dils&Mander naar KWANTZ onderstreept die internationale ambities.”

Ook Dirk Deroose, CEO van de Willy Naessens Group, is alvast overtuigd. “De combinatie van twee jonge ondernemers met onze ervaring gaat vuurwerk geven,” zegt Dirk. “Alles begint met passie en de goesting om te ondernemen. Die twee zaken zie ik terugkomen bij Jeroen en Steffi. De combinatie van hun unieke beton met onze ervaring staat garant voor een mooi verhaal. Ik geloof hier in ieder geval heel hard in.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details