Platform over beton en staal in de bouw
XFrame3d krijgt de nieuwe naam: XFEM4U

XFrame3d krijgt de nieuwe naam: XFEM4U

Denk bijvoorbeeld aan een berekening van 3d raamwerken in staal en/of hout, balkroosters beton, funderingsplaat op staal, puntvormige ondersteunde platen, wanden, enzovoorts. Al dan niet gecombineerd in één model.

Vandaar dus die nieuwe naam XFEM4U.

Alle projecten die u al eerder met XFrame3d hebt gemaakt kunt u vanzelfsprekend blijven openen en berekenen. Naast een nieuwe naam zijn er veel nieuwe functionaliteit aan toegevoegd. De belangrijkste uitbreidingen en verbeteringen:

1. Wapeningsberekening in platen en schijven

Wij hebben een effectieve en vooral plezierige samenwerking met prof. Johan Blaauwendraad. Hij heeft een rekenmethode ontwikkeld waarmee wapening in een plaat of schijf efficiënt kan worden ontworpen. Hij heeft ons ook het advies gegeven om hybride vierhoeks-elementen te gaan gebruiken omdat daarmee een nauwkeurige dwarskracht kan worden bepaald. Hij heeft ons ondersteund in de realisatie en implementatie hiervan.

Om vierhoeks-elementen te kunnen berekenen moesten wij ook een andere mesh-er inbouwen. Deze is meer intuïtief en werkt fantastisch.

Bekijk hier de demo voor een korte impressie.

De langswapening en eventuele dwarskrachtwapening worden automatisch ontworpen op sterkte (UGT) en ook op scheurvorming (BGT). Op ons verzoek hebben prof. Johan Blaauwendraad en dr. ir. drs. René Braam ook de nodige verificatieberekeningen gemaakt

2. Lijnlasten en lijnvormige ondersteuningen

Wij hebben dummy staven als nieuwe staven toegevoegd. Met die dummy staven kun je elke lijnbelasting op een plaat in rekening brengen. Maar ook kun je met dummy staven elke lijnvormige opleggingen invoeren. Hieronder zie je een voorbeeld van lijnlasten op een plaat.

3. De spion is vervangen door een geheel nieuwe spion

Met de spion kun je in een willekeurige doorsnede van de staaf bijvoorbeeld de momenten opvragen. Hoe? Gewoon door met de muis over de staafas te bewegen. Dit werkt erg  intuïtief. Het zal je vast bevallen.

Bekijk hier de demo voor een korte impressie.

Klik hier om het nieuwe XFEM4U (versie 5.05.01) direct te installeren.

In de release notes vind je een overzicht van alle wijzigingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details