Platform over beton en staal in de bouw
Zelfboorankers worden gebruikt als micropaal of grondnagel

Zelfboorankers worden gebruikt als micropaal of grondnagel

Sterk doorgedreven kwaliteitsmanagement met tussentijdse machinecontroles, steekproeven en een eindcontrole

‘Ons programma is breed en veelzijdig. Een beschrijving ervan op een website is nooit volledig. We kunnen veel voor u betekenen en hebben misschien precies het product op voorraad dat u zoekt.’ Bij PDS maken ze duidelijk dat persoonlijk contact nog steeds de beste manier is om een gepaste oplossing te vinden. De firma is gespecialiseerd in de vervaardiging en levering van zelfboor- en strengenankers en toebehoren.

Penen Drilling System, kortweg PDS en opgericht begin 2010, is gespecialiseerd in de vervaardiging en levering van zelfboor- en strengenankers en toebehoren. De firma uit Oostmalle is een dochteronderneming van J. Penen & Co N.V., dat bestaat sinds 1957 en draadeinden en draadstangen produceert. De jarenlange knowhow met betrekking tot het rollen van schroefdraad staat ook garant voor de kwaliteit van de zelfboorankers. “Dergelijke zelfboorankers kunnen gebruikt worden als micropaal of grondnagel. Micropalen worden toegepast als funderingselement, als ondervanging van bestaande funderingen of als trekpaal onder de bodemplaten van bouwputten en hebben als voordeel dat ze in vele grondsoorten en in beperkte ruimtes toegepast kunnen worden”, zegt managing director Koen Hannes. “Grondnagels maken het opnemen van hoge trekkrachten mogelijk en bieden het voordeel dat ze met kleine flexibele machines trillingvrij aangebracht kunnen worden, waardoor de hinder voor omwonenden wordt beperkt.”

Veel referentieprojecten

Sinds 2015 behoren J. Penen & Co en PDS tot de Noorse Pretec Group, die bekend staat als leverancier van bevestigingsmaterialen voor tunnelbouw, metaalconstructie en de prefab industrie. In datzelfde jaar werd PDS ook de exclusieve verdeler voor de Benelux en Scandinavië van CATI strengenankers. “We hebben intussen al veel ervaring opgedaan met leveringen voor projecten in Nederland, België, Noorwegen, Finland en Albanië”, vertelt de managing director. “De voorbije jaren werden PDS grondankers ingezet bij diverse projecten in de waterbouw, zoals het verankeren van de vernieuwde Scheldekaaien in Antwerpen, het verhogen van de bruggen over het Albertkanaal, de bouw van diverse nieuwe kaaimuren in de haven van Antwerpen en het vernieuwen van de kaaimuren in de haven van Zeebrugge, de bouw van nieuwe sluizen in Sint-Baafs-Vijve en Ampsin en het vernieuwen van de taluds bij de Driespoorbrug in Melle.”

Doorgedreven kwaliteitsmanagement

Alle PDS-boorbuizen worden voortdurend in verschillende laboratoria aan uitgebreide trekproeven onderworpen, in overeenstemming met de NBN EN 10002-1:2020 en voor heel de productiefase geldt een sterk doorgedreven kwaliteitsmanagement met tussentijdse machinecontroles, steekproeven en een eindcontrole. Voor de grondstoffen doet de firma enkel een beroep op betrouwbare leveranciers. “Bovendien ondergaan alle geleverde materialen een grondige ingangscontrole. Het behaalde ISO9001-2015 kwaliteitslabel en CE-conformiteitscertificaat verzekert onze klanten de voortzetting van een uitstekende kwaliteit de komende jaren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details