Platform over beton en staal in de bouw
Projecten

Zelfverdichtende betonnen prefab bekledingspanelen voor Residence Inn by Marriott Gent

img_3505_0001-kopieren

25 augustus 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Residence Inn by Marriott Gent is een modulair bouwproject in België. Het hotel is ontworpen door ARCH & TECO. De bouw startte eind 2018/begin 2019 en het project werd eind 2019 voltooid. Totale oppervlakte: ongeveer 6.000 m². De op Aalborg White gebaseerde zelfverdichtende betonnen prefab bekledingspanelen zijn als externe gevel op het modulaire systeem geïnstalleerd om de gewenste esthetische architectuur te creëren.

“We zijn gaan nadenken over en experimenteren met modulair bouwen, omdat we zien dat we iets moeten doen aan de efficiëntie van gebouwen en aan de besparingen op de bouwkosten”, verklaart Sebastien Cools, CEO van ARCH & TECO. “Het grootste voordeel van het modulaire bouwsysteem is dat je de bouwtijd van een project met ongeveer 50% kunt verkorten. Dit resulteert in een aanzienlijke reductie van én winst in de projectkosten. De elementen voor het CD20-bouwsysteem (modulair systeem van aannemer Cordeel) zijn herbruikbaar en duurzaam. Dus het is ook een gunstig systeem voor het milieu.”

Solide, duurzaam, voelbaar en fris

“We waren op zoek naar een gebouwuitstraling en bouwarchitectuur die draaglijk, solide en duurzaam, maar ook voelbaar en fris was”, vertelt Cools. “Dat is ook de reden dat we voor ‘wit’ hebben gekozen. We hebben een soort dynamische gevel ontworpen met panelen in meerdere richtingen.”

Klik op het ‘Projects’ menu om de video van Residence Inn by Marriott Gent te zien op de AALBORG WHITE website: https://www.aalborgwhite.com/library/video-center    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details