Platform over beton en staal in de bouw
Zweedse deurenfabrikant is alom vertegenwoordigd in Nederlandse hoogbouw
Wat in 1943 begon als een eenmanszaak, is uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf.

Zweedse deurenfabrikant is alom vertegenwoordigd in Nederlandse hoogbouw

Zo voorziet Daloc via montagepartner HSE uit Zaandam alle 487 inpandig gelegen appartementen van de Zalmhaventoren van een brandveilige, geluids- en inbraakwerende woningtoegangsdeur.

Tekst | Roel van Gils  Beeld | Daloc

Wat in 1943 begon als een eenmanszaak, is uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf. Inmiddels staat de derde generatie van de familie Johansson aan het roer van één van de meest moderne deurenfabrikanten van Europa. “We zijn gespecialiseerd in de productie van (CE-)gecertificeerde stalen brand-, geluid- en inbraakwerende deuren (SKG3) voor de meerlaagse woningbouw”, zegt Jack Kenters, Country Manager bij Daloc Nederland. “Het mooie is dat de deuren in allerlei afwerkingen en motieven verkrijgbaar zijn, waarbij we altijd uitgaan van een totaalpakket. Dat wil zeggen, een Daloc deur wordt altijd compleet als set ontwikkeld, geproduceerd en gecertificeerd, inclusief kozijn, slot, scharnieren en composiet onderdorpel.”

Een Daloc deur is in allerlei afwerkingen en motieven verkrijgbaar.

Een Daloc deur is in allerlei afwerkingen en motieven verkrijgbaar.

Flexibiliteit binnen één concept

In feite ligt de focus voor Nederland vooralsnog op één type deurset en dat doet de Zweedse fabrikant niet bepaald zonder succes. Kenters heeft daar wel een verklaring voor. “Daloc deuren zijn als set ontwikkeld en gecertificeerd. Staal is daarnaast een materiaal dat niet of nauwelijks vervormt. Eenmaal gemonteerd gaat een Daloc deur niet snel afhangen en hij kan tegen een stootje. Dat betekent een lange levensduur en geen of zelden onderhoud. Binnen hetzelfde concept kunnen we bovendien ontzettend veel variëren wat design en eisen betreft, waarbij de deurdikte en/of het frame oftewel het totaalconcept gelijk blijft. Een hogere geluidswering (38-50 dB) is dan ook eenvoudig te combineren met een brandwering van 30 of 60 minuten.” Naast brandwerendheid is de brandvoortplantingsklasse ook van groot belang. “Voor materialen in besloten verkeersruimte van woongebouwen geldt bijvoorbeeld een brandvoortplantingsklasse die moet voldoen aan klasse B conform de NEN-EN 13501-1. De deuren die in deze ruimten uitkomen, dienen dus ook te voldoen aan klasse B. Daloc deuren zijn van staal en voldoen hiermee op zijn minst al aan klasse B, maar klasse A is ook mogelijk. Een dergelijke hoge mate aan flexibiliteit binnen één concept bieden niet veel andere deurenleveranciers.”

Eenmaal gemonteerd gaat een Daloc deur niet snel afhangen en hij kan tegen een stootje. Dat betekent een lange levensduur en geen of zelden onderhoud.

Eenmaal gemonteerd gaat een Daloc deur niet snel afhangen en hij kan tegen een stootje. Dat betekent een lange levensduur en geen of zelden onderhoud.

Geoliede machine

Met een hoogte van 215 meter wordt De Zalmhaven de hoogste woontoren van de Benelux. “Het Daloc deurenconcept was al in een vroeg stadium geadopteerd”, weet Kenters. “Dit vanwege positieve ervaringen in andere gerealiseerde projecten van de ontwikkelaar. We hebben vanuit ons saleskantoor in Alphen aan den Rijn het project voorbereid en intussen overgedragen aan onze vertrouwde montagepartner HSE uit Zaandam. Voor de zomer is HSE gestart met de montage van de deuren, waarbij ze in feite meeloopt met het schema van hoofdaannemer BAM. HSE communiceert daarbij rechtstreeks met de fabriek in Zweden waar de stalen woningtoegangsdeuren op afroep worden geproduceerd. Dit loopt als een geoliede machine.”

Behalve in de Zalmhaventoren worden de Daloc deuren nog op veel meer woningbouwprojecten in Nederland toegepast. “Maar we staan pas aan het begin van de groei. Ook voor Nederland hebben we plannen om in de toekomst één van de grootste te worden. Weliswaar hebben we nog een lange weg te gaan, maar we hebben alle vertrouwen in het product en de organisatie dat we dit gaan waarmaken. De basis hiervoor is inmiddels gelegd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details