Platform over beton en staal in de bouw
Terug naar overzicht

Parabuild

Snel en intuïtief tekenen in 3d
De context modeler van Parabuild maakt het tekenen van staalconstructie onderdelen of frame-elementen (zoals liggers, kolommen, balken, steunen en gordingen) gemakkelijk en snel. Beweeg de cursor en logische oplossingen worden in real time voorgesteld op basis van de cursor locatie, nabijgelegen profielen en andere context. Nieuwe elementen worden automatisch gelinkt aan nabijgelegen profielen of aan stramienlijnen.

Gemakkelijk profielen verbinden
Parabuild heeft een bibliotheek van honderden standaard staalbouw verbindingen. Teken verbindingen door de staalprofielen te selecteren en Parabuild stelt alleen de geldige types voor in die situatie. De verbinding wordt onmiddellijk getekend en eventuele wijzigingen worden direct weergegeven op het 3D-model.

Het tekenen van een volledig gedetailleerde staalconstructie is makkelijker dan ooit.

Eigen gedefinieerde verbindingen
Elke standaard verbinding werd gemaakt met behulp van functionaliteiten die beschikbaar zijn voor alle tekenaars, zonder dat er ook maar één lijn code geprogrammeerd werd. Dit werd gedaan met behulp van eenvoudige geometrische regels tussen profielen en onderdelen in template tekeningen, wat betekent dat u uw eigen verbindingen kan maken! Die worden dan geïntegreerd met de bestaande verbindingen voor eenvoudig hergebruik in al uw projecten.

Geometrische regels
Parabuild is het enige staalconstructie tekenprogramma dat het mogelijk maakt structuren te tekenen die volledig gedefiniëerd worden door geometrische regels. Verbindingen en macros gedefinieerd in template tekeningen kunnen hergebruikt worden in elk project. Dat geldt ook voor hele structuren, spanten, windverbanden, gevelbekleding, trappen, … Dit betekent dat het mogelijk is om Parabuild te personaliseren zonder het inhuren van een programmeur of het schrijven van ingewikkelde code.

Volledig geïntegreerd in autocad & bricscad
De meeste tekenaars zijn reeds vertrouwd met AutoCAD of BricsCAD, wat de investering in opleiding vermindert. De staalbouw objecten van Parabuild kunnnen aangepast worden via de standaard commando’s of met behulp van de Object Property Manager. Alle Parabuild objecten zijn geïntegreerd alsof ze standaard AutoCAD / BricsCAD objecten zijn.

Bots controle
Parabuild zal automatisch botsingen tussen onderdelen opsporen en laten zien op scherm. Sleutelruimte voor bouten en gat naar rand / gat naar gat afstanden worden ook gecontroleerd. Zo zal de staalbouw op de werf goed in elkaar passen.

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services Software Adres Lange Lozanastraat 45
2018 Antwerpen
België
Telefoonnummer +32 (0)3 2164966 E-mailadres info@parabuild.com Website parabuild.com

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details