Soundblox akoestische betonblokken zijn al jaren een vertrouwd wapen in de strijd tegen lawaaivervuiling. Deze akoestische betonblokken vormen de ideale oplossing voor akoestische klimaatbeheersing, waarbij belangrijke aspecten zoals akoestiek (zowel geluidabsorptie als geluidisolatie) én brandwerendheid in één constructieve wand gecombineerd kunnen worden. Vanaf nu wordt Soundblox niet alleen ingezet bij de absorptie van geluid, maar ook van CO2! Geen overbodige luxe als je bedenkt dat beton wereldwijd verantwoordelijk is voor 10% van de totale CO2-uitstoot! Met de inzet van een nieuwe technologie wordt met Soundblox actief bijgedragen aan de klimaattransitie, waarbij ’cementvrij’ uiteindelijk de norm wordt. En dat zónder concessies te doen aan de esthetische vormgeving van een ruimte.
Soundblox akoestische betonblokken worden vanwege hun robuustheid en balvastheid al jaren toegepast in ruimten met hoge wanden en plafonds zoals sport- en gymzalen, maar bijvoorbeeld ook in een ontvangsthal, receptie, schoolklas, gang en aula, gebedshuis, theater, bibliotheek, fabriek, gevel, kantoor, conferentiezaal, hangar, etc. Daarnaast worden ze ingezet in buitentoepassingen, langs snelwegen, stations en onder viaducten en zijn ze in het verleden vaker toegepast in kerncentrales. In natte ruimtes, waar niet alleen de ruimte-akoestiek een extra uitdaging vormt maar waar, door het hoge vochtigheidsgehalte of andere extreme omstandigheden ook speciale eisen worden gesteld aan de materialen, kunnen Soundblox dé oplossing zijn voor akoestische klimaatbeheersing. Zo is de ruimte-akoestiek in zwembad ‘Jonfosse’ in Luik (BE) op peil gebracht met Soundblox, waarbij deze akoestische bouwblokken een decoratieve aanvulling bieden op het interieur. Vanaf nu zijn deze akoestische betonblokken ook beschikbaar in een duurzamere variant. En ook de reguliere zichtblokken, waarmee Soundblox in een wand gecombineerd kunnen worden, zijn in dit nieuwe materiaal leverbaar.
Soundblox kunnen nu dus ook geproduceerd worden in een nieuwe, gecarboniseerde variant, waarbij ze nog steeds de voordelen van beton hebben, maar niet langer de ecologische nadelen. In tegenstelling tot de traditionele betonblokken, zijn deze blokken gefabriceerd met CO2, dat speciaal uit de lucht wordt gewonnen en wordt ingezet bij de productie. De nieuwe akoestische Carbstone is nauwelijks van traditioneel beton te onderscheiden en heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen. De gecarboniseerde Soundblox zijn net als de bekende akoestische betonblokken uitgerust met de kenmerkende en vertrouwde Helmholtzresonatoren voor de absorptie van geluid, dat door de openingen van de blokken en in de daarachter liggende geluidskamers wordt opgenomen.
Het voordeel van deze technologie is dat bij de productie meer CO2 wordt opgenomen dan uitgestoten. Zelfs na verwerking in de wand blijven de Soundblox CO2 absorberen, waardoor de draagkracht nog verder toeneemt. Daarnaast is dit materiaal ook nog eens volledig recyclebaar. Hoewel Soundblox nog steeds in beton leverbaar zijn, wil Sound-less Acoustics met de inzet van deze technologie actief bijdragen aan de klimaattransitie, waarbij het cementloos produceren uiteindelijk de norm wordt.