Magazines / Nr 01 2019

Nr 01 2019

Vloeren en software

In deze eerste editie van Beton & Staalbouw in 2019 voeren twee thema’s de boventoon; vloeren en software. Twee ogenschijnlijk individuele thema’s die echter in de beton- en staalbouwsector niet zonder elkaar kunnen: zo heeft de praktijk intussen al meermalen uitgewezen. Met name de laatste jaren ging het bij diverse projecten immers goed mis.

Voordat we inzoomen op beide thema’s eerst nog even een terugblik op de BouwBeurs 2019. De in totaal 640 standhouders wisten begin februari ruim 75.000 bezoeker te boeien in de Jaarbeurs Utrecht. De organisatie spreekt wederom van een succesvolle editie. Populaire thema’s bij de standhouders waren totaaloplossingen en energietransitie, wat aansluit bij de bouwplaats van de toekomst waar steeds meer aandacht is voor digitalisering, industrialisering en circulair bouwen. Zowel bezoekers als exposanten kijken tevreden terug op de beurs. Dat de bouw in beweging is, blijkt uit het feit dat 21% van de bezoekers voor het eerst de beurs heeft bezocht. Opvallend was ook het animo onder studenten, die zichzelf oriënteren in de bouwwereld en kennis willen maken met potentiële nieuwe werkgevers.

Zoals gezegd is er in deze editie volop aandacht voor de thema’s vloeren en software. Een groot aantal partijen, waarvan het merendeel ook op de BouwBeurs vertegenwoordigd was, presenteren hun laatste nieuwtjes in Beton & Staalbouw. Enkele highlights: het jarige Van Berlo (viert dit jaar het 40-jarig jubileum) geeft tekst en uitleg over supervlakke vloeren, Liemar Software helpt staalbouwbedrijven hun kostbare tijd efficiënter te benutten en Peikko combineert beide thema’s in één nieuwe oplossing om een zo efficiënt mogelijke draagconstructie te berekenen met de DELTABEAM® staal-betonligger. Dat en nog veel meer unieke en innovatieve oplossingen om het ontwerpen en bouwen ook in de toekomst interessant te houden.

Toeval of niet? De betonvereniging heeft laten weten dat ze een andere locatie hebben gevonden voor de jaarlijkse Betondag. De 2019-editie zal voor het eerst plaatsvinden in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam op 14 november aanstaande. Voorafgaand vindt op 13 november het Betonprijsdiner plaats. Een maand eerder, op 8 oktober om precies te zijn, vindt de Nationale Staalbouwdag 2019 plaats. Locatie? Ook de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De beursorganisatie heeft de locatie direct voor drie edities vastgelegd. Ook in 2020 en 2021 zal de Nationale Staalbouwdag georganiseerd worden in het monumentale fabriekscomplex.

Wij wensen u veel leesplezier!
Vriendelijke groet,

Roel van Gils

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: