Platform over beton en staal in de bouw
Belgische bekistingsfabrikant installeert een gloednieuwe prefabfabriek in Hongarije
Hydraulisch gestuurde batterijbekistingen voor kolommen met geïntegreerde funderingsvoet.

Belgische bekistingsfabrikant installeert een gloednieuwe prefabfabriek in Hongarije

Ineton, een van de grootste Hongaarse bouwbedrijven, gevestigd in Boedapest en gespecialiseerd in het ontwerp en de bouw van industriële, commerciële en logistieke gebouwen, heeft een nieuwe fabriek geopend voor de productie van geprefabriceerde betonnen elementen. Zij gaf aan Construx de opdracht om een compleet pakket mallen en machines te ontwikkelen voor de productie van prefab wanden, kolommen, trappen en voorgespannen balken.

Zicht op de productiehal, met op de voorgrond de Sidecaster trapmallen.

Hydraulisch bediende verstelbare mal

De klant drong aan op een flexibele oplossing voor de productie van de verschillende voorgespannen I- en T-balken, met een maximale hoogte van 2 m. Tussen 2 landhoofden plaatste Construx een 100 m lange balkbekisting die verdeeld was in 4 secties van elk 25 m. Elk van deze secties kan afzonderlijk verplaatst worden of  gecombineerd worden met andere secties. Het openen en sluiten van de zijpanelen gebeurt hydraulisch. 

Voorspanbed met modulaire panelen 

Construx installeerde ook een bekistingssysteem om voorgespannen rechthoekige balken te vervaardigen. Het bestaat uit een voorspanbed met modulaire panelen van 3, 6 en 13 m lengte. Deze zijpanelen worden op het 100 m lange en 2 m brede spanbed gemonteerd. De panelen kunnen gebruikt worden voor alle soorten voorgespannen elementen met een hoogte tot 600 mm en een breedte tussen de 300 en 1.000 mm.

Voorspanbaan met instelbare en hydraulisch bediende bekisting voor I- en T-liggers.

Hydraulisch gestuurde batterijbekistingen 

Voor het produceren van kolommen met funderingsvoet en meerdere consoles heeft Construx haar standaard Bibat-mallen uitgerust met een verstelbare voetmal aan het uiteinde van elk vak. De Bibats bestaan uit 2 vaste panelen in het midden en 2 beweegbare panelen aan de buitenkant. De panelen worden geopend, gesloten en vastgezet door middel van hydraulische cilinders. Beide hydraulisch bediende dubbele batterijmallen zijn 16 m lang en hebben elk 4 geïntegreerde sparingen voor consoles. Elke Bibat heeft 2 geïntegreerde, onafhankelijk werkende en hydraulisch gestuurde mallen voor de funderingsvoeten. De derde hydraulische Bibat batterijmal heeft geen verstelbare voetmallen aan het uiteinde van elk vak.

Hydraulische kanteltafels

De 3 door Construx geleverde kanteltafels hebben een lengte van 12 m en een breedte van 4,5 m. Eén van de tafels is voorzien van een 10 mm dikke staalplaat uit 1 stuk, de 2 andere kanteltafels hebben een houten bovenblad. Het kantelen gebeurt door middel van 3 perfect gesynchroniseerde hydraulische cilinders. De constructie van de tafels bestaat uit een bovendeel en een kantelframe, waartussen trillingsdempers zijn aangebracht. Hierdoor krijgen de tafels een zeer gelijkmatig trillingspatroon, zonder energieverlies in het frame of in de grond. 

Construx Tricon stalen paneelbekisting.

Volledig elektrisch verstelbare dubbele trapmallen

Deze 2 Sidecaster trapmallen zijn geschikt voor het verticaal produceren van trappen met maximaal 18 treden en een breedte tot 1.600 mm. Elke mal bestaat uit een volledig verstelbaar paneel op een vaste positie en een vlak paneel dat zijwaarts en heen en weer kan bewegen. Alle op- en aantreden kunnen volledig gesynchroniseerd elektrisch ingesteld worden.

Construx voldeed aan de korte doorlooptijd en aan de eis van de klant om een multifunctionele, flexibele en veelzijdige oplossing te verkrijgen voor de vervaardiging van haar betonelementen.

Shaping the Future of Concrete

Als snelgroeiend Vlaams bedrijf wil Construx voorop blijven lopen in de consoliderende markt van bekistings- en mallenfabrikanten, zoals blijkt uit de baseline ‘Shaping the Future of Concrete’. Construx is sinds 2003 een wereldwijd gerespecteerde partner in deze nichemarkt. Engineering, productie, projectmanagement, … alles gebeurt in eigen huis en vanuit één van de 7 vestigingen in België, Nederland of Roemenië. De combinatie van een flexibele aanpak en een vastberaden houding garandeert dat Construx niet alleen een leverancier, maar ook een partner is voor haar klanten. Met de overname van het Duitse bedrijf Weckenmann eerder dit jaar wordt het Belgische bedrijf Construx de wereldwijde referentie in bekistingen, machines en installaties voor prefab betonelementen. Daarnaast zet ze volop in om Construx Rental, de afdeling verhuur van bekistingssystemen, verder uit te bouwen. Met de drie huidige verhuurdepots en met participaties in een Zwitsers en een Iers verhuurbedrijf is de basis gelegd voor verdere expansie in de komende jaren. De ambitie is om binnen enkele jaren eigen verhuurbedrijven te hebben in Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details