Platform over beton en staal in de bouw
Benieuwd hoe écht circulair bouwen eruit ziet?
Bouwen met Skellet is snel, modulair en 100% maatvast. Het wereldwijd gepatenteerde kruisprofiel vormt de basis van het staalbouwsysteem.

Benieuwd hoe écht circulair bouwen eruit ziet?

Reijrink Staalconstructie heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in groene staalconstructies, duurzaam materiaalgebruik en milieuvriendelijke conservering. Het bedrijf heeft zich gecommitteerd aan het verminderen van de ecologische voetprint door middel van continue innovatie en verbeteringen. Dit heeft onder meer geresulteerd in een lage MKI-score, waardoor Reijrink zich één van de groenste staalbouwers van Nederland mag noemen. Maar het bedrijf gaat verder. Zo is zij onder de naam Reijrink Skellet een samenwerking aangegaan met Skellet uit Genk (BE), een belangrijke speler op het gebied van 100% herbruikbare stalen constructiesystemen. Samen willen de bedrijven de ontwikkeling van circulaire oplossingen binnen de staalsector nog verder versnellen.

Reijrink Skellet B.V. wil de ontwikkeling van circulaire oplossingen binnen de staalsector nog verder versnellen.

Reijrink Skellet staat synoniem voor baanbrekend circulair bouwen. “Kortgezegd omvat Skellet een wereldwijd gepatenteerd stalen Meccano constructiesysteem met eindeloze mogelijkheden”, vertelt Technisch Directeur Frank Reijrink. “Je kunt er onder andere industriehallen, loodsen, schuren, magazijnrekken, mezzaninevloeren, woningen, kantoren, vertical farms, koel- en vriescellen, tribunes, beursstands en draagconstructies voor zonnepanelen mee bouwen. Elke keer opnieuw. Daarmee vormt Skellet een ideale aanvulling op de missie van Reijrink. Onze samenwerking geeft een enorme boost aan de ontwikkeling en implementatie van circulaire technologieën en processen binnen de staalsector. Technologieën en processen waarvan iedereen in de keten de duurzame vruchten kan plukken en die de grenzen in de staalbouw onbetwistbaar zullen verleggen.” Ivo Swenters, ontwikkelaar/eigenaar van Skellet, voegde toe: “Ook wij zijn enorm verheugd over de samenwerking. Reijrink is een prachtig Nederlands familiebedrijf, dat dezelfde visie deelt op weg naar een circulaire toekomst. Als gespecialiseerde bedrijvencombinatie kunnen wij partners en klanten nog beter begeleiden naar de nieuwe bouwwereld. We ontwikkelen en delen actief onze knowhow voor nieuwe Skellet toepassingen en voorzien met ‘Skellet SAFE’ in een revolutionair terugverdienmodel dat eindklanten motiveert om circulair te bouwen.”

Reijrink Skellet B.V. staat synoniem voor baanbrekend circulair bouwen.

Snel, modulair en 100% maatvast

Wie kiest voor Skellet, kiest voor een laag gewicht én aanzienlijke kostenbesparingen. Maar Skellet biedt nog veel meer voordelen, benadrukt Operations Manager Alwin Verdult. Zo is bouwen met Skellet snel, modulair en 100% maatvast. “Met het Skellet bouwsysteem gebruik je 40-60% minder staal voor gelijkaardige sterktes en overspanningen. En gewicht uitsparen is ook kosten uitsparen. Ons wereldwijd gepatenteerde kruisprofiel vormt de basis van ons bouwsysteem. Dankzij de terugleggende vlakken kan het sterke kokerprofiel gemakkelijk gekoppeld worden met andere profielen, terwijl de zelfcentrerende blindklinknagels 100% maatvastheid garanderen. Zo wordt het mogelijk om licht en efficiënt te bouwen, zonder in te leveren op structurele draagkracht. Grote overspanningen en hoge belastingen blijven mogelijk!” Reijrink: “Het 25 mm raster van Skellet verlaagt de foutgevoeligheid tijdens ontwerp en montage. Lichte profielen, eenvoudige verbindingen en een hoge maatvastheid staan garant voor een systeem dat enorm snel te monteren en te assembleren is. Hierdoor kan nog sneller en preciezer gebouwd worden, in alle vervolgfases van een project. Tijdsbesparingen tot 50% zijn geen uitzondering. Bovendien kunnen aannemers met eenvoudige werktuigen werken. Een blindklinknagelpistool en een zaagmachine zijn al voldoende om van start te gaan.” 

Bloeiende tweedehands markt

Een constructie met Skellet is eenvoudig uit te breiden, aan te passen of om te bouwen. “Dit maakt Skellet bij uitstek geschikt voor Design & Build projecten en modulaire producten”, aldus Verdult. “Onze profielen liggen ruim op voorraad en zijn ontwerponafhankelijk.” Dankzij de uniformiteit van het systeem kunnen de staalprofielen na demontage eenvoudig hergebruikt worden in nieuwe toepassingen. “Dit is noodzakelijk om in de toekomst een bloeiende tweedehands markt te creëren.”

Technisch en economisch herbruikbaar

Skellet is het enige structurele bouwproduct ter wereld dat niet alleen technische maar ook economische herbruikbaarheid garandeert. “Bij demontage van de Skellet constructies gaan in principe enkel de klinknagels verloren”, vertelt Reijrink. “Alle profielen en verbindingsstukken blijven intact en kunnen onmiddellijk opnieuw gebruikt worden. Omdat dit hergebruik goedkoper is dan de aankoop van nieuwe profielen en verbindingsstukken, is ook de economische herbruikbaarheid geborgd.”

Skellet SAFE-garantie

Door de 100% herbruikbaarheid en uniformiteit van het Skellet-systeem behouden de Skellet-profielen hun waarde. “Ons vertrouwen hierin is zelfs zo groot, dat wij met trots een Skellet SAFE-garantie aanbieden”, vertelt Verdult. “Met het grensverleggende Skellet SAFE-concept garanderen wij zelfs een vergoeding tot 133% van de aankoopprijs van de profielen na het 15e jaar.” Elk profiel wordt hiervoor gebrandmerkt en digitaal geregistreerd. “Zo weten we exact wie welke profiel mag gebruiken en kunnen partners en klanten in de toekomst eenvoudig hun profielen verhandelen op ons digitale platform. Belangrijkste ambitie hierbij is om een levende tweedehandsmarkt te creëren voor onze circulaire profielen. Want enkel zo redden we de planeet.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details