Platform over beton en staal in de bouw
Betonverwerkingsmachines met batterijtechnologievoor de professionele markt 
Met de Lievers LTM-eGX serie kunnen professionals volledig emissievrij en snoerloos een vloeroppervlak kwalitatief goed en hoogwaardig afwerken.

Betonverwerkingsmachines met batterijtechnologievoor de professionele markt 

No wires, no limits

Lievers Holland is al ruim zestig jaar een internationale specialist op het gebied van machines en gereedschappen voor het bewerken, verwerken en afwerken van vers gestort beton. Sinds 2019 zet de specialist nadrukkelijk in op elektrische betonverwerkingsmachines, die niet alleen veel duurzamer zijn maar tegelijk ook het gebruiksgemak naar een hoger niveau tillen. Het portfolio accumachines voor de professionele markt wordt alsmaar groter en is deze zomer uitgebreid met een accu-aangedreven troffelmachine.

In 2019 verraste Lievers Holland met ’s werelds eerste accu-aangedreven betontrilnaald voor de professionele markt. “Een revolutionair concept destijds en nog altijd ongeëvenaard”, zegt Cees de Wit, managing director van Lievers Holland. “Los van het duurzaamheidsaspect wordt met deze machine ook het gebruiksgemak verhoogd. Omdat de trilnaald op accu functioneert, heeft de gebruiker geen last meer van een hinderlijk elektriciteitssnoer. Een win-win.” In navolging van de accu-trilnaald werd het leveringsprogramma in 2021 en 2022 uitgebreid met een tweetal afwerkspanen op accu, respectievelijk de K150Li en de HAL200Li.

Elektrische troffelmachine

Ook vlinderen kan voortaan volledig emissieloos. Maak kennis met de Lievers LTM-eGX serie troffelmachines, leverbaar in twee diameters van 60 en 75 centimeter. De Wit is maar wat trots op deze machine, die op voorspraak van Lievers Holland gezamenlijk met Honda is ontwikkeld. “De eerste stappen zijn samen met Honda gezet en daar zijn we enorm trots op”, zegt hij. “We zijn dan ook ‘launching partner’ van deze machine, waarvan de levering deze zomer is gestart. Het concept is gebaseerd op onze vertrouwde LTM-technologie. De elektrische troffelmachine beschikt over een 72 Volt elektromotor die gevoed wordt door een accupack van 720 Wh. Op het accupack kan de machine gemiddeld één uur lang draaien. De accu is snel uitwisselbaar en binnen één tot anderhalf uur volledig opgeladen.”

In navolging van de accu-trilnaald werd het leveringsprogramma in 2021 en 2022 uitgebreid met een tweetal afwerkspanen op accu, waaronder deze K150Li.

Emissievrij en snoerloos

Met de Lievers LTM-eGX serie kunnen professionals nu dus ook volledig emissievrij en snoerloos een vloeroppervlak kwalitatief goed en hoogwaardig afwerken. “Andere voordelen zijn het lichte gewicht, het geringe geluidsniveau en een optimaal bedieningsgemak dankzij een in hoogte verstelbaar (en opvouwbaar) stuur en een solide hijsbeugel”, somt De Wit op. “Het stuur is ook naar wens in breedte aan te passen en de stelknop voor de bladhoekverstelling is nog beter bereikbaar, wat het verstellen van de bladen makkelijk en comfortabel maakt. De machine is verder goed uitgebalanceerd en ziet er ook nog eens prachtig uit.”

De elektrische troffelmachine beschikt over een 72 Volt elektromotor die gevoed wordt door een accupack van 720 Wh.

Service

Alle machines van Lievers Holland zijn zo ontwikkeld dat onderdelen bij schade of slijtage vervangbaar zijn. “Daarmee maken we het verschil in Europa. Het is echt ons stokpaardje”, vindt De Wit. “Zodoende is een trilnaald niet afgeschreven bij schade aan de mantel of een versleten snaar. Het kan allemaal vervangen worden. Dat verstaan we ook onder duurzaamheid. Veel klanten maken daar dankbaar gebruik van.” Lievers Holland gaat onverminderd door met het elektrificeren van betonverwerkingsmachines en heeft recent een DuoScreed met accu aangekondigd, een multifunctionele machine die als trilbalk en afwerkspaan te gebruiken is. “We hebben nog genoeg ideeën”, zegt De Wit tot besluit. Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details