Platform over beton en staal in de bouw
‘Bezeten van metaalconserveren’
“We gaan verder waar anderen stoppen en geven elk product – klein of groot – nét wat meer aandacht dan gebruikelijk in de markt.”

‘Bezeten van metaalconserveren’

In korte tijd is PCF Coatings uitgegroeid tot de nummer 1 specialist in oppervlaktebehandeling in Noord-Holland. Het jonge bedrijf, opgericht door twee broers die volgens eigen zeggen bezeten zijn van metaalconserveren, heeft torenhoge ambities. Het veelzijdige coatingprogramma biedt bovendien voor Nederlandse begrippen unieke oppervlaktebehandelingen. Een gesprek met één van de oprichters, Daan Tol.

Tekst | Roel van Gils  Beeld | PCF Coatings

De passie voor metaalconserveren komt uit een oud vat, begint Tol. “In 2016 hebben we onze droom verwezenlijkt en zijn we gestart met PCF Coatings. Met ons jonge en innovatieve team zijn we altijd op zoek naar de volgende uitdaging. We gaan dan ook verder waar anderen stoppen en geven elk product – klein of groot – nét wat meer aandacht dan gebruikelijk in de markt.” PCF Coatings heeft zich gespecialiseerd in poedercoaten, stralen, schooperen en natlakken. “We zijn breed gecertificeerd en tevens een Erkend Leerbedrijf, waarbij we de liefde voor het vak overbrengen op de nieuwe generatie.”

De kracht van PCF Coatings zit hem behalve in de liefde voor het vak ook in de flexibiliteit.

Onverwoestbaar

Behalve het conserveren van constructies en onderdelen voor de bouw, zoals puien, kozijnen, hekwerken en gevelbeplating is PCF Coatings ook sterk in het herstellen en conserveren van aanverwant materieel zoals kranen, graafmachines of landbouwonderdelen. “Met name voor materieel of offshore onderdelen is onze speciale ABCITE oppervlaktetechniek zeer geschikt. We brengen daarbij in één beweging een speciale 300 mu dikke laag poedercoating aan die echt onverwoestbaar is. Ook kunnen we zowel poedercoaten als glasparelen volgens de Food Grade normen, uniek voor Nederlandse begrippen.”

De kracht van PCF Coatings zit hem volgens Tol behalve in de liefde voor het vak ook in de flexibiliteit. “We kunnen snel en accuraat producten conserveren in een hele hoge kwaliteit en volgens de geldende normen. Daarnaast hechten we veel waarde aan persoonlijk contact, waarbij we producten desgewenst zelf ophalen en geconserveerd weer afleveren.”

Tol blikt tot slot alvast vooruit op de toekomst. “Binnen nu en twee jaar betrekken we ons nieuwe pand waarin we onze activiteiten nóg verder kunnen uitbreiden. Bovendien zetten we dan ook enorme stappen in het kader van het milieu en duurzaamheid.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details