Platform over beton en staal in de bouw
Construsoft BIM Awards weer van start

Construsoft BIM Awards weer van start

Welke bouwprojecten winnen dit jaar een BIM Award? Softwareleverancier Construsoft organiseert zoals elk jaar weer de grootste BIM-competitie voor gebruikers van Tekla Structures en Trimble Connect. Van commerciële en kleinschalige projecten tot industriële en infrastructurele projecten; het brede scala inzendingen bij deze wedstrijd laat de grenzeloze mogelijkheden van 3D BIM-technologie zien. Voor bedrijven die meedoen, betekent deelname promotie van hun project het hele jaar door. Inzendingen zijn nu al welkom. De uiterste inzenddatum is 25 april.

Succesverhalen in de spotlights

“We merken vaak dat veel mooie verhalen bij de bedrijven blijven hangen, terwijl ze juist trots mogen zijn op wat ze realiseren”, vertelt Jaap van Kempen, marketeer bij Construsoft en projectleider van de competitie. “Daarom vinden wij het fantastisch dat we via de Construsoft BIM Awards deelnemers in de schijnwerpers kunnen zetten en tegelijkertijd kunnen laten zien wat er tegenwoordig gebouwd wordt met 3D BIM-software.” Gebruikers van Tekla Structures en Trimble Connect kunnen met deze competitie hun succesverhalen met duizenden branchegenoten delen.

Promotie voor jouw 3D BIM project

Een groot voordeel voor de inzenders is dat alle deelnemende projecten en bedrijven het hele jaar gepromoot worden door Construsoft. Jeroen Dewever, werkzaam bij Stadsbader en al enkele jaren deelnemer aan de BIM Awards, bevestigt dit: “Meedoen aan deze competitie is een mooie erkenning voor ons studiebureau. Het is bovendien een unieke kans om je bedrijf in de spotlights te zetten.”

Juryrapport met feedback

Bij de BIM-competitie, die in zeven categorieën plaatsvindt, kiezen het publiek en een deskundige en onafhankelijke vakjury de uiteindelijke winnaars. Johrans de Hond, namens VKP al een paar jaar actief in de competitie: “Het belangrijkste vinden wij de terugkoppeling vanuit de jury in de vorm van een juryrapport, wat we als zeer prettig en leerzaam ervaren. Met deze feedback kunnen we werken aan de verdere ontwikkeling van ons bedrijf. En natuurlijk is de media-aandacht mooi meegenomen.”

BIM-proces door automatisering en digitalisering efficiënter

De kwaliteit van de inzendingen is de laatste jaren flink gestegen, onder meer dankzij het gebruik van samenwerkingsplatform Trimble Connect. Van Kempen: “Projectpartijen kunnen steeds beter samen binnen complexe structuren gebouwen realiseren op een slimme manier. Via automatisering en digitalisering wordt het BIM-proces steeds beter en efficiënter. Elk jaar ben ik weer verrast door de constructies die onze klanten maken én de manier waarop ze binnen de projecten samenwerken en processen optimaliseren. Zo komen de meest innovatieve oplossingen en prachtige bouwwerken tot stand.” En dat hoeven niet eens hele grote projecten te zijn. Vorig jaar won bijvoorbeeld Barli een Construsoft BIM Award voor een verplaatsbaar houten appartement.

Extra promotie voor vroege aanmeldingen

Na een recordaantal van 44 projecten vorig jaar, verwacht Construsoft dit jaar opnieuw veel aanmeldingen. Via de website www.construsoftbimawards.nl kunnen geïnteresseerden hun project(en) inzenden tot 25 april. Wie zijn project nu al aanmeldt, kan rekenen op extra promotie.

Van Kempen geeft alvast een gouden tip: “De jury beoordeelt de inzendingen op een aantal criteria: het gebruik van BIM, de maakbaarheid van het project, de duurzaamheid en de wauw-factor. Vergeet deze factoren niet mee te nemen in de projectomschrijving!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details