Platform over beton en staal in de bouw
De huidige site ontgroeid: Producent van bekistingssystemen en prefabmallen verruilt Veenendaal voor Maarsbergen
Kademuurbekisting van project Amaliahaven in Amsterdam.

De huidige site ontgroeid: Producent van bekistingssystemen en prefabmallen verruilt Veenendaal voor Maarsbergen

Construx b.v. is één van Europa’s leidinggevende producenten van bekistingssystemen en prefabmallen voor betonnen elementen. De hoofdzetel bevindt zich in België. Met de overname in 2014 van het Nederlandse Dijkhor bv kreeg het bedrijf vaste voet aan de grond in Nederland. Wegens aanhoudende groei verruilt Construx-Dijkhor b.v. binnenkort Veenendaal voor Maarsbergen.

De laatste jaren zit betonbouw wereldwijd stevig in de lift. In vergelijking met traditionele bouwmethoden zijn gebouwen, kunstwerken en andere structuren in beton veel sterker en duurzamer. Het gieten van beton kan op de bouwplaats of in de prefabricagehal. Voor beide toepassingen en voor alle mogelijke betonnen elementen biedt Construx de gepaste oplossing.

De familiale Construx groep overkoepelt nu reeds vijf bedrijven in België, één in Nederland en één in Boekarest. Met 180 gemotiveerde medewerkers realiseert ze een jaaromzet van ruim 30 MIO euro. Onder de slagzin ‘Shaping the Future of Concrete’ verlegt ze aanhoudend de grenzen op vlak van nieuwe processen, technologieën en uitvoeringsmethodes in maatwerkmallen en -bekistingen.

Innovatieve prefabbekistingen op maat

Construx is meer dan enkel maar een leverancier van prefabmallen of -bekistingen. Dankzij een nauwe samenwerking met haar klanten is ze steeds in staat om zelfs de meest complexe bekistingsprojecten op maat uit te werken. Het constant op de voet volgen van de laatste ontwikkelingen in de betonindustrie leidt tot steeds efficiëntere processen, technologieën en uitvoeringsmethoden. 

Construx stalen prefabmallen en bekistingen worden door de belangrijkste betonprefabricagebedrijven gebruikt voor een grote variëteit aan toepassingen en elementen, waaronder balken, kolommen, plinten, vloeren, wanden, trappen, cabines, boxen, putten, kelders, keerwanden, stapelblokken en meer. Ook voor het bekisten van bijzondere architectonische elementen, speciale vormen of voorgespannen elementen reikt ze steeds een passende maatwerkoplossing aan. Bovendien komen heel eigen ontwikkelingen voor specifieke toepassingen aan bod. Zo ontwikkelde Construx onder andere speciale prefabmallen voor het maken van elektriciteitscabines in onderstations en mallen voor nucleaire afvalboxen. 

Construx staat tevens in voor de uitrusting van complete productielijnen bij de klant. Het huren van bekistingen hoort eveneens tot de mogelijkheden en het ruime aanbod aan toebehoren voor bekistingssystemen maakt het servicepakket compleet.   

Sterk in infrastructuuroplossingen

Geen kunstwerk of infrastructuurproject is te hoog gegrepen voor Construx. Door de vertrouwde mallenbouw- en fabricagetechnieken toe te passen, ontstonden geavanceerde bekistingen voor kunstwerken, civiele projecten en infrastructuurtoepassingen. De wisselwerking tussen prefab en on-site bekistingstechnieken tilde beide specialismen naar een hoger niveau. Via een bijzonder nauwe samenwerking met de klant heeft Construx zich weten te ontplooien tot dé one-stop-shop voor prefabmallen en bekistingen op de bouwplaats. Grote aannemers weten één aanspreekpunt voor al hun bekistingsnoden sterk te appreciëren.

Construx levert dagelijks bekistingen voor ter plaatse gestorte 3D-elementen, kademuren, bruggen, kolommen, tunnels, … Het bedrijf draagt op die manier bij tot een vlot verloop van het openbaar leven en zowat elke vorm van mobiliteit. We lijsten graag enkele tot de verbeelding sprekende projecten op waar Construx de laatste jaren aan heeft meegewerkt en waarin cocreatie en out-of-the-box-denken een belangrijke rol hebben gespeeld. Zo leverde ze  kolom- en kolomkopbekistingen voor het Oosterweelproject, dat het verkeer in en rond Antwerpen moet stroomlijnen en was ze betrokken bij de uitbreiding van het treinstation van Amsterdam. Ook de pijlers voor een ‘light rail’ verbinding in Dublin werden met haar bekistingsmallen gerealiseerd. Voor de aanleg van een nieuw vliegtuigviaduct op Schiphol ontwierpe ze de centerpenloze en uitwisselbare pijler- en pijlerwandbekisting.

Nieuwe Nederlandse vestiging in Maarsbergen

Herry Van Houten, directeur van Construx in Nederland: “Onze huidige locatie in Veenendaal is inmiddels te klein geworden. Dus gingen we op zoek naar een andere plek om een nieuw bedrijfspand te kunnen bouwen met een productieoppervlakte van ca. 5.000 m2. Na evaluatie van de diverse locaties, hebben we uiteindelijk voor de grond op industrieterrein Haarbos te Maarsbergen gekozen en deze in april 2021 aangekocht. Het industrieterrein Haarbos is centraal gelegen, bevindt zich dichtbij de A12 ligt en de afstand tot de oude vestiging bedraagt minder dan 15 km, wat voor het huidige personeel goed meevalt. Het vertrouwen van de Construx Groep in de Nederlandse tak is alvast zeer groot, wat de investering van 5,5 MIO euro in de nieuwbouw verklaart.”

Als producent van betonbekistingen is het maar normaal dat Construx er voor haar nieuwe vestiging, ook voor het kantoorgedeelte, voor koos om te bouwen in beton, van de kolommen over het dak tot en met de buitengevel. Hierdoor zal het nieuwe gebouw een uitgesproken industriële look krijgen. “Construx wil in de toekomst sterk groeien en zal dus ook veel personeel gaan aanwerven. Op korte termijn denken we zelfs aan 15 tot 20 nieuwe medewerkers. Dit is voor ons een mooie uitdaging voor de komende jaren.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details