Platform over beton en staal in de bouw
Dutch Engineering haalt productie naar Nederland
Alle ComFlor-platen op hun plek met hier en daar uitsparingen voor daklichten.

Dutch Engineering haalt productie naar Nederland

Eigen systeem op het dak

Aan de Energieweg in Zoeterwoude, onder de rook van de grote bierbrouwerij van Heineken, zal Dutch Engineering een dezer dagen de productie op kunnen starten van ComFlor staalplaat- betonvloerplaten. Voorheen werden de meeste varianten van het ComFlor-systeem nog gewalst in Groot-Brittannië, maar na de Brexit werd het rationeler om de productie naar Nederland te halen. Die vindt straks plaats in een geheel verbouwde hal die aan het bestaande kantoor van Dutch Engineering grenst. Dichterbij kun je het niet krijgen.

De 80 kilo zware ComFlor 210-elementen zijn met Viavac vacuümheffer op hun plek gezet.

Voor de operatie is een bestaande hal gerenoveerd zodat deze dienst kan doen als productiehal. Deze ligt ingeklemd tussen het kantoorgebouw waar Dutch Engineering resideert en een lagere hal, die dienst gaat doen als opslagruimte. Om als productiehal te kunnen functioneren, is het gebouw opgehoogd met een nieuwe staalconstructie. Daarmee is ruimte gecreëerd voor een 15-tons kraanbaan die boven de nieuwe productielijnen is gemonteerd. 

ComFlor 210

JG Staalplaatbetonvloeren uit Tolkamer verzorgde de montage van het dak. Dit bedrijf werkt veel met de producten uit het ComFlor-programma van Dutch Engineering. “Die hebben we ook toegepast voor het dak van de gerenoveerde hal”, vertelt Wim Snelders, directeur-eigenaar van JG Staalplaatbetonvloeren. “Om precies te zijn is hier de ComFlor 210 gebruikt. Dit is een hoge staalplaat waarmee grote stempelvrije overspanningen mogelijk zijn. In dit geval wordt er geen beton op gestort. Er ligt 5 cm steenwolisolatie op en 14 cm PIR, die is afgewerkt met lichtgrijze pvc dakbedekking. Dit pakket draagt de zonne-installatie die van het oude dak is teruggeplaatst.”

Voorzijde van de nieuwe hal.

Dakconstructie

Dutch Engineering wilde graag een kolomvrije hal die uiteindelijk 17,5 meter breed en 53 meter lang is geworden. Voor de dakconstructie zijn op de staalconstructie 7,5 meter lange ComFlor 210-platen gelegd. Voor het hanteren van de 80 kilo zware panelen werd de Viavac vacuümheffer ingezet. Snelders: “Om de leidingen van de E- en W-installaties netjes boven de kraanbaan in de dakconstructie weg te werken, monteerde JG Staalplaatbetonvloeren op aanvraag van Dutch Engineering stalen afsluitstroken voor het 210 mm hoge staalplaatsysteem. Ze zien eruit als een brievenbus en zijn speciaal op maat gemaakt voor dit werk.”

Drone-opname toont de verhoogde hal naast het kantoor.

De wanden zijn ingevuld met (brandwerende) sandwichpanelen. De hal heeft witte binnenwanden voor een aangename werkomgeving. Daklichten in de nieuwe dakconstructie en de lichtdoorlatende kopgevels zorgen voor voldoende daglichttoetreding. Ook deze daklichten zijn betrekkelijk eenvoudig in het ComFlor-systeem op te nemen. 

Nog tijdens de laatste werkzaamheden aan de gevel waren de mensen van Dutch Engineering al druk met het opbouwen van de productielijnen. Daar zal onder een vertrouwd dak binnenkort de eerste ComFlor-plaat van de band rollen. Wellicht heeft JG Staalplaatbetonvloeren er al een mooie bestemming voor. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details