Platform over beton en staal in de bouw
Nieuws

Een complex geheel van kleinere betonstorten

IMG_4875
Het vroeg vakmanswerk om de vierkante opening te laten aansluiten op de ronde leidingen.

27 november 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De vloeren, wanden en kelderdekken van Gemaal De Neust worden geproduceerd in natte beton. Dat zorgt voor een complex geheel van kleine bekistingen en stortjes. Daarnaast zijn er uitdagingen, zoals het betonnen verbindingsstuk tussen het grote vierkant en de ronde leidingen.

Tekst | Liliane Verwoolde  Beeld | BetoLinQ Aannemers

BetoLinQ Aannemers is gespecialiseerd in natte beton, ijzervlechten, bekisten en ondersteunen. Alle elementen die zij levert, worden in eigen beheer geëngineerd, bekist en geproduceerd. “We waren al in een vroeg stadium betrokken bij de bouw van Gemaal De Neust”, vertelt Ruud van den Braak, directeur van BetoLinQ Aannemers. “Dat is plezierig. Dan kun je de zaken tijdig en degelijk voorbereiden. Op de bouw hebben we onze voorwerker Mari van Lieshout, die hier alles perfect voor ons regelt. En ook de samenwerking met Pannekoek verloopt prettig. Het is een partij die zijn afspraken nakomt.” Iedere dag zijn er zo’n zes man van BetoLinQ op de bouwlocatie actief.

De bekisting werd ontworpen in 3D en machinaal geproduceerd.

Het overgrote gedeelte van het werk is voor BetoLinQ relatief eenvoudig. De ontwerpers bereiden de rechthoekige producten voor, waarna de mallen worden opgebouwd met de herbruikbare passchotten van Doka Framax en de elementen worden gestort. Een uitzondering is het verbindingsstuk dat het water uit de wetering moet opvangen en doorvoeren naar het leidingennetwerk. “Dit trechtervormige element heeft veel engineering gevraagd”, vertelt Van den Braak. “Het element is volledig ontworpen in Revit Dynamo. Vervolgens is de 3D-mal opgebouwd en zijn de ronde gedeeltes gefreesd totdat ze de juiste vorm hadden.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details