Platform over beton en staal in de bouw
Frans Timmermans opent Beton Event 2021

Frans Timmermans opent Beton Event 2021

Beton Event 2021

Op 17 en 18 november organiseert de Betonvereniging het jaarlijks kennis- en netwerkevenement: het Beton Event. Woensdag 17 november staat in het teken van online kennis opdoen en kunnen bezoekers diverse kennissessies online volgen. Donderdag 18 november staat in het teken van elkaar fysiek ontmoeten in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. Ontmoetingsplaatsen, het welbekende netwerkplein en de uitreiking van de Betonprijs 2021 staan centraal op deze dag. Uiteraard zal een inhoudelijke lezing wederom niet ontbreken. 

Woensdag 17 november

Nog meer dan voorgaande jaren staan dit keer de gevolgen van ons handelen voor natuur en klimaat centraal. Het Nederlandse Betonakkoord begint langzamerhand zijn eerste vruchten af te werpen en de betonsector is op brede schaal en succesvol met allerhande innovaties bezig. Dat vindt ook Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie en boegbeeld van de Europese Green Deal.

Frans Timmermans opent het Beton Event op woensdag 17 november. Na deze opening gaan Dorien Staal (Voorbij Prefab & Betonvereniging) en Maikel Jagroep (Betonvereniging) in gesprek met Ronel Dielissen (Heidelberg Cement), Peter Struik (Rijkswaterstaat), Marten Klein (Ingenieursbureau Amsterdam) en Bart Smolders (Heijmans). Wat voor impact hebben de huidige klimaatontwikkelingen op onze  sector? Wat betekent het Betonakkoord voor hun activiteiten? Beantwoorden de huidige doelen aan ieders verwachting en waar zien de tafelgasten de uitdagingen?

Na deze plenaire opening starten de kennissessies, samengesteld door de programmacommissie en partners. Gedurende de ochtend staan de thema’s Klimaatadaptatie en Energietransitie centraal, in de middag Verstedelijking en Circulariteit. Vanuit diverse kanten worden de thema’s belicht.

De Betonwereld Draait Door

Het ochtend- én middagprogramma worden afgesloten met een gezamenlijke sessie: De Betonwereld Draait Door. In deze sessie praten Dorien Staal en Maikel Jagroep met de sprekers van de thema’s. Waar lopen zij tegen aan? Waar zijn zij trots op? Hoe zien zij de toekomst tegemoet? Welke ontwikkelingen komen er aan? Kortom, dit beloven interessante sessies te worden!

Donderdag 18 november

Donderdag 18 november openen de deuren van de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. Deze dag staat elkaar ontmoeten centraal. In de Tabaksfabriek worden ontmoetingsplaatsen gecreëerd voor partners, waar zij hun bedrijf en expertise presenteren. Daarnaast is er een speakerscorner waar inhoudelijke lezingen gegeven worden. Ook zal de uitreiking van de Betonprijs 2021 plaatsvinden tijdens deze dag!

Betonprijs 2021

Inschrijving voor de Betonprijs stond open voor bouwprojecten gerealiseerd in de afgelopen 2 jaar in Nederland of door een Nederlands bedrijf in het buitenland. Van de in totaal 56 inschrijvingen zijn de volgende 15 projecten genomineerd, verdeeld over 6 categorieën:

Genomineerden categorie: Bestaande Bouw

 • Stationspostgebouw, Den Haag
 • Transformatie gebouw Hoog Lindoduin, Den Haag

Genomineerden categorie: Civiele Bouw

 • Eindhoven Noordwest, Eindhoven
 • Innamepompstation Bergsche Maas, Hank
 • Rotterdamsebaan, nieuwe weg gelegen tussen knooppunt Ypenburg en de Centrumring van Den Haag

Genomineerden categorie: Duurzame Bouw

 • Brug 4 ‘Rondje Weerwater’ (onderdeel van de twee circulaire bruggen op het Floriadepark), Almere
 • Nieuwe verbinding N69, grenscorridor N69 gelegen in Provincie Noord-Brabant
 • Verduurzaming woningbouwskeletten met CO2-arm beton

Genomineerden categorie: Grensverleggende Bouw

 • Appartementengebouw The Line, wijk Overhoeks in Amsterdam
 • Concertzaal Amare, Den Haag

Genomineerden categorie: Utiliteitsbouw

 • Concertzaal Amare, Den Haag
 • Van der Valk Amsterdam Zuidas, Amsterdam

Genomineerden categorie: Woningbouw

 • Appartementengebouw The Line, wijk Overhoeks in Amsterdam
 • Westbeat, Amsterdam
 • Westerschans 1B, Goes

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details