Platform over beton en staal in de bouw
GU4 led lampen

GU4 led lampen

Er zijn led lampen en er zijn nog meer led lampen. Voor alle mogelijke toepassingen is er nu led verlichting. Van TL-buizen, via gloeilampen en spotjes in het plafond, naar heel speciaal om schilderijen perfect uit te lichten of voor in het gebruik van vitrines.

Overal is led verlichting toepasbaar, overal kan op energie en kosten bespaard worden. Hoe werkt led? Wat betekent led en wat kan led voor u betekenen? Allemaal vragen die in dit blog beantwoord worden en u een duidelijk overzicht geven wat voor led lamp op welke plek ingezet moet worden.

Light Emitting Diode

Het is een halfgeleider waar stroom doorheen wordt gestuurd, zodat licht ontstaat. Heel weinig stroom, een belangrijke eigenschap van led verlichting. Led lampen gaan ongeveer 50 keer langer mee dan traditionele gloeilampen en, bijkomend voordeel, ze worden niet zo heet. Verstandig om deze led verlichting dus op zo veel mogelijk plaatsen te gebruiken. Plaats waar u kunt led lampen gu4.

Overal

Het kan inmiddels ook overal, want voor nagenoeg alle fittingen zijn led lampen ontwikkeld:

  • E27 fitting (de ouderwetse gloeilamp schroefdraadfitting);
  • E14 (kleine fitting, evenals de E27 nog door Edison ontworpen);
  • GU10 (voor de zo graag gewilde spotjes in plafonds);
  • 3 of MR16 (de oude 12 Volt spot met trafo);
  • GU4 of M11 voor kleine spotjes in bijvoorbeeld vitrinekasten;
  • G4 (onder andere bureaulampen met trafo);
  • GX53 (op lastige plekjes zoals op een boot);
  • G9 (de ouderwetse halogeen);
  • R7s (de staaflampfitting in de bouwlamp).

 

De in de titel genoemde gu4 led lamp is speciaal ontwikkeld voor een spotje van 12 Volt met gebruik van een trafo. De trafo vormt de 220 Volt spanning om naar een 12 Volt gelijkspanning. Door het hierdoor verkregen lage voltage wordt deze gu4 led veel gebruikt in badkamers, keukens en vitrinekasten. De led lamp gu4 is natuurlijk in alle lichtkleuren te bestellen en bovendien met een led-dimmer te dimmen. De fitting bestaat uit steek en draaipootjes, die 5,3 mm uit elkaar zitten. De diameter van de spotjes is 35 mm en de spanning 12 V. Het vermogen van de led gu4 loopt van 1 tot en met 10 Watt (in gloeilamptaal van 15 tot 75 Watt) en ze zijn als spot en als reflector te verkrijgen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details