Platform over beton en staal in de bouw
Sectornieuws

Hünnebeck breidt succesvolle Topec DH vloerbekistingssysteem verder uit

Hünnebeck heeft het succesvolle Topec vloerbekistingssysteem uitgebreid met het type Topec DH. Hiermee speelt het bedrijf in op de marktvraag naar...

huennebeck_topec_dh

9 juli 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Hünnebeck heeft het succesvolle Topec vloerbekistingssysteem uitgebreid met het type Topec DH. Hiermee speelt het bedrijf in op de marktvraag naar vloerbekistingsystemen met valkopsysteem. De Topec DH, die is gebaseerd op het in de praktijk bewezen paneelontwerp, omvat een lichtgewicht aluminium drager, geavanceerde valkop en flexibele passtukken.

Grotere rastermaat bespaart werk
In de praktijk biedt Topec DH voor aannemers de mogelijkheid op werk te besparen. Het systeem is gebaseerd op een 1,8 m x 2,4 m-raster; dat is 25% groter dan andere vergelijkbare systemen. De grotere rastermaat vergt minder ondersteuningen, waardoor de aannemer minder onderdelen op de bouwplaats hoeft te verwerken. De ontwerpers konden de grotere rastermaat bereiken zonder afbreuk te doen aan het gewicht van de componenten – het zwaarste enkelvoudige element van het systeem weegt minder dan 20 kg, waardoor het systeem gemakkelijk en veilig is te verwerken.

Probleemloos hellende vlakken realiseren
Een andere innovatie van het Topec DH systeem: hellende vlakken, zoals die vaak worden aangetroffen in parkeergarages, zijn vaak niet efficiënt te realiseren. Topec DH werd speciaal ontworpen met deze uitdaging in het achterhoofd. Met een mogelijke hellingshoek van 8 % zijn stijgende en dalende vlakken alsmede hellingsbanen eenvoudig mogelijk. Dit wordt bereikt met uitsluitend standaard systeemonderdelen en voorkomt daarmee verwarring over speciale onderdelen – hetzelfde systeem gaat naadloos over van vlak naar hellend.

Een essentieel onderdeel hiervoor is de compensatieligger die dankzij een unieke constructie zich aanpast aan de onregelmatige geometrie waardoor systeem schoon, dicht en lekkagevrij kan worden afgesloten. De compensatieligger en de valkop onderscheiden zich verder tijdens het ontkisten. Door een positieve verbinding aan de valkop tot stand te brengen wordt de compensatieligger eenvoudig weggedraaid van de vloerplaat waarna deze, zonder valrisico, eenvoudig en veilig kan worden verwerkt door degene die ook de stempels verwijdert.

Lightshore ondersteuningssysteem voor extra voordelen
Het lichtgewicht aluminium ondersteuningssysteem Lightshore maakt verdere besparingen op arbeid mogelijk door de naadloze aansluiting op het Topec DH systeem. De Lightshore ondersteuning laat zich snel en eenvoudig door één man monteren. De installatie kan veilig vanaf de grond worden uitgevoerd, waardoor er in dit stadium van de werkzaamheden geen ladders nodig zijn.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%