Platform over beton en staal in de bouw
Nieuw overslagmagazijn op Churchilldok

Nieuw overslagmagazijn op Churchilldok

In opdracht van hoofdaannemer Altez leverde Meco Metal just-in-time ruim 414 ton aan veelal zeer complexe staalstructuren.

Zuidnatie is een bedrijf dat voornamelijk expeditie, logistiek en opslag organiseert van goederen en bulkmateriaal voor derden. Gelegen aan de Antwerpse haven kunnen zowel boten, treinwagons als vrachtwagens laden en lossen. Het nieuwe 1.736 m2 grote gebouw omvat een toren, een zogeheten opzakmagazijn, een luifel en een kantoorgedeelte. De ruggengraat van het gebouw bestaat uit een gegalvaniseerde staalstructuur. “De staalconstructie komt uit de hallen van Meco Metal,” zegt Roel Mattan, algemeen projectleider bij Altez. “Het is met recht een toeleverancier die eruit springt ten opzichte van andere partijen.”

Zeer complex

Het gebouw kenmerkt zich volgens Mattan door een zeer complexe structuur. “Het vereiste zware staalconstructies met zeer moeilijk knopen en koppelingen. Vanwege de fasering dienden de vele combinaties (staal – vloeren – trappen) ook nog eens door elkaar heen geproduceerd en aangeleverd te worden om te voorkomen dat de montage stil kwam te liggen. Hier heeft Meco Metal perfect op ingespeeld. Samen hebben we voorafgaand een duidelijke planning opgesteld die wekelijks werd overlopen. Dat leidde tot leveringen op de afgesproken data en zelfs tot op het uur nauwkeurig. Waar Meco Metal ook in uitblinkt is de correctheid en beleefdheid van het personeel en de directe communicatielijnen. Het personeel volgde strikt de veiligheidsvoorschriften op en namen zelf volledige verantwoordelijkheid. Dat maakte dat we snel konden communiceren en niet via omwegen. Het scheelt voor ons als hoofdaannemer veel tijd en werk.”

24-uurswerfservice

Behalve sterk in communicatie, organisatie en planning, is de geleverde kwaliteit minstens zo belangrijk. Mattan: “Ook dat heeft Meco Metal goed onder controle. Natuurlijk, er doen zich bij zo’n complex project altijd wel enkele schoonheidsfoutjes voor, maar die werden direct aangepakt en opgelost.” Harry Seijkens, zaakvoerder van Meco Metal, vult aan: “Zodra een klant aangeeft een probleem te hebben, vliegen we er meteen op en komen onze lassers direct ter plaatse om het euvel te verhelpen. Later zoeken we wel uit wie waarvoor verantwoordelijk is. De klant moet door, dat is onze filosofie, die we in de praktijk brengen met onze 24-uurswerfservice.” Ook Seijkens kijkt terug op een perfect verlopen project bij Zuidnatie. “Mede dankzij ons kwalitatief hoogwaardig machinepark en een verregaande digitalisering van het productieproces, hebben optimaal grip op de planning, het proces en de geleverde eindkwaliteit.”

Het nieuwe overslagmagazijn is intussen in gebruik genomen door Zuidnatie, omgedoopt tot Malt in Motion en ligt vol met mout en gerst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details