Platform over beton en staal in de bouw
‘s Werelds eerste accubetonpomp: Milieuvriendelijk, duurzaam, stil en uitstootvrij
De accubetonpomp is door zijn mobiliteit makkelijk op elke locatie te krijgen.

‘s Werelds eerste accubetonpomp: Milieuvriendelijk, duurzaam, stil en uitstootvrij

Het aantal plaatsen met een CO2-uitstootbeperking neemt immers snel toe. Voor deze plekken is er de nieuwe, recent ontwikkelde accubetonpomp van RvR Betonpomp Verhuur. Gemakkelijk op locatie te brengen, waar deze elektrische pomp draait zonder afhankelijk te zijn van een aansluiting.

René van Rijs ontdekte de behoefte aan een kleine betonpomp zo’n vijftien jaar geleden. Toen gebruikte men een kruiwagen of een betonpomp die onnodig groot was om beton te storten. Hierop besloot hij om een kleine maat betonpomp te importeren uit Duitsland, waar deze wel te vinden was. De kleine pomp werd met open armen ontvangen. Nu – vijftien jaar later – heeft RvR Betonpomp Verhuur opnieuw een primeur: een zelf ontwikkelde accubetonpomp.

Met de zelf ontwikkelde accubetonpomp heeft RvR Betonpomp Verhuur opnieuw een primeur in handen.

Stil en uitstootvrij

Duurzaamheid begint een steeds grotere rol te spelen in de bouwwereld, omdat de klimaatdoelen van 2030 gehaald moeten worden. RvR zet in dit kader een grote stap vooruit. De accubetonpomp is milieuvriendelijk, duurzaam, stil en uitstootvrij, zonder hierbij in te leveren op kracht of capaciteit. De accubetonpomp kan namelijk evenveel beton verpompen als de reguliere dieselbetonpompen van RvR Betonpomp Verhuur. De stille en uitstootvrije kwaliteiten van de pomp maken hem ideaal voor gebieden met een geluidsbeperking of uitstootvrije zones. 

Er is altijd de pomp die 100% aansluit op de gegeven situatie.

Groeien en uitbreiden

Naast het ontwikkelen van de accubetonpomp heeft RvR Betonpomp Verhuur haar assortiment flink uitgebreid. Zij biedt nu een totaalpakket met betonpompen en -mixers in verschillende maten. Binnen de betonpompen onderscheidt zij de kleine, compacte betonpomp, de middelgrote betonpomp en de grote betonpompen, waaronder de 35 meter pomp en de 42 meter betonpomp, stuk voor stuk compleet met alle toebehoren. “RvR biedt dus een totaalpakket, van de mixer tot de pomp, die 100% aansluit op de gegeven situatie”, vat Rik Lambrichs, innovatiemanager bij RvR, samen. Ook werd gewerkt aan uitbreiding door het land. Met vestigingen in Linschoten, Lunteren, Roelofarendsveen en Krimpen aan den IJssel kan RvR haar klanten optimaal van dienst zijn. 

De accubetonpomp is een uitkomst op locaties met een CO2-uitstoot- of geluidslimiet.

Ontwikkelen en kennis delen

“In de afgelopen periode hebben we veel energie gestoken in de ontwikkeling van de (aanhanger)accubetonpomp”, vertelt Lambrichs. “Deze voorziet in een grote behoefte. De voortdurende zoektocht naar nieuwe technieken en methoden is kenmerkend voor ons. We denken graag even met de klant mee over de juiste betonsamenstelling en de meest efficiënte manier van verpompen.”

De accubetonpomp wordt ingezet op grootse projecten.

Grootse prestaties

Inmiddels vinden de pompen van RvR Betonpomp Verhuur hun weg naar aansprekende projecten zoals het Amsterdamse HAUT, een houten woontoren met een betonnen kern waarbij werd gestort op een hoogte van 70 meter. Ook Valley aan de Amsterdamse Zuidas behoort tot de paradepaardjes. BAM plaatste de kleine pomp bovenop de enorme brugpijlers van de Botlekbrug en ook in de parkeergarages van Hoog Catharijne in Utrecht leverden de kleine betonpompen grootse prestaties.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details