Platform over beton en staal in de bouw
Voorloper in innovatie
De nieuwe X-Liners functioneren volledig automatisch en het ontwerp van de machines maakt dat ze gemakkelijk onderhouden en gereinigd kunnen worden. Creagh kan arbeidskosten, afval en productietijd verminderen.

Voorloper in innovatie

​De grootste producent van voorgespannen betonelementen in het VK en Ierland investeert in nieuwe machines én vooruitgang

Creagh, een van de voornaamste producenten van betonproducten in het Verenigd Koninkrijk, investeert in nieuwe machines van Echo Precast Engineering, een bedrijf van Progress Group, en daarmee in haar eigen vooruitgang. Als grootste producent van voorgespannen betonelementen in het VK is Creagh altijd een voorloper in innovatie. In verband met de vraag van de markt behoeft deze producent voor haar fabriek in Schotland een hoger productieniveau en heeft zij derhalve besloten om twee nieuwe X-Liner extruders aan te schaffen om de productie te verbeteren, de kwaliteit te verhogen, afval te verminderen en de omstandigheden inzake gezondheid en veiligheid te verbeteren.

Het beton wordt rechtstreeks in de productiebanen gecomprimeerd en blijft achter de machine om uit te harden.

Dezelfde roots – dezelfde drang naar innovatie

Creagh werd in 1974 opgericht door de familie McKeague en is sinds het bescheiden begin met de productie van betonblokken uitgegroeid tot een grote producent van prefab en voorgespannen producten die in het gehele Verenigde Koninkrijk en in Ierland worden geleverd. Progress Group, waar Echo Precast Engineering deel van uitmaakt, heeft een vergelijkbare geschiedenis met in de jaren ‘60 de start van het familiebedrijf als baksteenproducent. De twee bedrijfsgroepen hebben verder dezelfde voortdurende drang om hun producten te innoveren. Dit blijkt bij Creagh bijvoorbeeld uit producten zoals Spantherm, een thermisch efficiënt vloersysteem en Rapidres, een offsite snel bouwsysteem. Als leidende producent van voorgespannen betonelementen zet Creagh zich in voor kwaliteit en excellentie en investeert het bedrijf voortdurend in innovatie. Net als Creagh is Progress Group een van de toonaangevende bedrijven in haar sector en streeft ze naar de ontwikkeling van de meest geschikte, allernieuwste machines en software voor de prefabindustrie.  

De geproduceerde voorgespannen kanaalplaten zijn lichtgewicht, maar toch sterk genoeg voor vloeren die zware lasten moeten dragen.

Automatisering voor vooruitgang 

Creagh opereert binnen een breed scala aan markten, waaronder projecten voor onderwijs- en bewaarnemingsinstellingen, residentiële en commerciële bouw. Met drie steengroeven produceert het bedrijf haar eigen aggregaten, die gebruikt worden voor de productie van betonelementen. De geproduceerde voorgespannen betonelementen worden gebruikt voor vele uiteenlopende projecten, van woningbouw tot grotere commerciële klussen zoals appartementen en scholen. Met een productiecapaciteit van meer dan 600.000 m2 is Creagh de grootste producent van voorgespannen betonelementen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De productie van voorgespannen betonelementen begon in de jaren ‘90, toen het bedrijf een grote site kocht met een door de vorige eigenaar geïnstalleerde glijbekistingsmachine. Vervolgens ontmoette het bedrijf Echo in België en kocht ze nog een glijbekistingsmachine om in staat te zijn voorgespannen kanaalplaatvloeren van hoge kwaliteit te produceren. Daarna is ze de daaropvolgende jaren voor meer apparatuur voor de uitbreiding van haar fabriek teruggekeerd naar Echo, producent van machines voor voorgespannen betonelementen, waardoor het productieproces veel efficiënter is geworden.

De voorgespannen betonelementen wordt geproduceerd op productiebanen met een breedte van 1,2 m en een lengte van ongeveer 150 m.

De nieuwe machines – besparing van tijd, geld en afval

De betrouwbaarheid van de extrudermachines is nog beter dan die van de glijbekistingsmachines, de uithardingstijd is korter en er is minder kans op delaminatie. “De X-Liner® extruder produceert stelselmatig zeer goede vloerelementen”, zegt Joan Belton, Manager Sales & Marketing bij Creagh. “We hebben een aanzienlijke vermindering van afval vastgesteld, wat goed is voor het milieu en een kostenbesparing oplevert.”

De halfautomatische productie heeft de arbeidskosten met 10% verlaagd. De geproduceerde voorgespannen betonelementen zijn 30 kg/m2 lichter, wat leidt tot nog eens 10% besparing op transportkosten. Dit zijn aanzienlijke besparingen, terwijl het product van superieure kwaliteit is. In termen van gezondheid en veiligheid is er sprake van minder lawaai en een lager risico op slip, waardoor er een veiligere omgeving ontstaat. “We hebben voor Echo gekozen omdat we een al lang bestaande relatie met dit bedrijf hebben. We weten dat zij de beste klantenservice en machines van hoge kwaliteit biedt”, zegt Mevr. Belton. “We bevelen de machines van Echo aan bij elke producent van voorgespannen betonelementen. De voordelen in termen van kostenbesparing, kwaliteit, efficiëntie en gezondheid & veiligheid voor ons bedrijf zijn geweldig.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details