Platform over beton en staal in de bouw
Terug naar overzicht

Basilisk Self-Healing Concrete

Eén van de eigenschappen van beton is dat het scheurt. Bij een goed ontwerp kan deze scheurvorming worden beperkt, maar ook gecontroleerde scheuren veroorzaken vaak problemen. Met de producten van Basilisk Self-Healing Concrete repareren zowel bestaande als nieuwe betonconstructies zichzelf en dat biedt voordelen.

Voornaamste voordelen zelfhelend beton

De bewezen zelfherstellende technologie maakt beton waterdicht, waardoor speciale coatings en waterproof membranen overbodig zijn. Daarnaast is de CO2 footprint tot de helft kleiner. Tot slot zijn de onderhoudskosten van constructies lager terwijl de ontwerplevensduur langer is. Met al deze voordelen verdienen de producten van Basilisk Self-Healing Concrete zichzelf al snel terug.

Hoe werkt het?

De technologie van Basilisk Self-Healing Concrete is gebaseerd op een autonoom reparatiesysteem met kalksteen producerende micro-organismen (bacteriën). Wanneer de bacteriën in contact komen met vocht zijn ze in staat om de voedingsstoffen om te zetten naar calciumcarbonaat (kalksteen). Kalksteen vult de scheuren en het beton herstelt zichzelf.

Producten

De producten van Basilisk Self-Healing Concrete zijn geschikt voor zowel bestaande als nieuwe betonconstructies. Het zelfherstellende vermogen is uitgebreid getest onder verschillende omstandigheden en wordt ondergebracht in een KIWA-convenant. De producten van Basilisk kunnen worden toegevoegd aan het betonmengsel (Basilisk Healing Agent) of kunnen worden toegepast als herstelmiddel voor reparatie van bestaande beton constructies (Basilisk Zelfhelende Reparatiemortel MR3 en Basilisk Vloeibaar Herstelsystem ER7).

Meer weten over zelfhelend beton? Kijk op www.basiliskconcrete.com.

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Betonwerk Adres Molengraaffsingel 10
2629 JD Delft
Nederland
Telefoonnummer +31 15 202 6128 E-mailadres [email protected] Website basiliskconcrete.com/

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details