Platform over beton en staal in de bouw
Terug naar overzicht

Keller Funderingstechnieken

Keller is wereldwijd de grootste geotechnisch aannemer met een breed portfolio van geavanceerde funderings- en grondverbeteringstechnieken die in de hele bouwsector worden gebruikt.

Keller in het kort:
In 1860 in Duitsland opgericht door Johann Keller en sinds 1993 actief op de Nederlandse markt. Inmiddels is het hoofdkantoor in Londen gevestigd en is het bedrijf uitgegroeid tot ’s werelds grootste geotechnische aannemingsbedrijf, met een wereldwijd marktaandeel van circa 10% en een omzet van bijna 4 miljard euro. Keller is op vijf continenten actief. Met als slogan: ‘Global strength and local focus’ werkt Keller aan geotechnische projecten die in omzet variëren van 25 duizend tot meer dan 10 miljoen euro. Een kwart van de omzet van Keller komt uit energie- en industrie gerelateerde markt.

In Nederland en België is Keller met name actief in grondverbeteringstechnieken, die worden ingezet in de industriesector (bijvoorbeeld tankfundaties of funderingsherstel), industriebouw (bijvoorbeeld warehouses, vloerfundaties), woningbouw en de infrasector (bijvoorbeeld wegfundaties of bouwkuipen). Met behulp van onze globale engineeringscapaciteit, geavanceerde rekensoftware en een schat aan nationale en internationale ervaring is geen uitdaging te groot voor Keller. Binnen Keller wordt uitvoeringservaring, innovatie en kennis per techniek wereldwijd gedeeld in productteams. Door te kiezen voor grondverbetering wordt de hoeveelheid cement (beton) en staal (wapening) aanzienlijk gereduceerd. In geval van bijvoorbeeld grindkolommen wordt er helemaal géén cement toegepast. Dit heeft tot gevolg dat de carbon footprint van de oplossing met grondverbetering significant kleiner is dan bij traditionele (paal)funderingen in combinatie met een kostenefficiënt ontwerp. Dit effect wordt het grootste door vroeg ‘aan tafel’ te zitten met onze opdrachtgevers.

 

Ons doel: bouwen van de funderingen voor een duurzame toekomst
Onze visie: De toonaangevende leverancier van geotechnische oplossingen zijn
Onze waarden: Integriteit, Samenwerken, Uitmuntendheid

 

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Adres Europalaan 16
2408 BG Alphen aan den Rijn
Nederland
Telefoonnummer +31(0)172-471 798 E-mailadres info.nl@keller.com Website keller.com

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details